Arkitekttegnede møbler                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Sinnerups egen arkitekt skaber nye danske designklassikere til det skandinaviske hjem. Mød ham her og bliv klogere på inspirationen bag de mange smukke designs.
På Sinnerups hovedkontor nær Silkeborg sidder vores husarkitekt Jens-Christian Nørmark og udvikler designs, der gør hverdagen smukkere. Han er uddannet arkitekt med speciale i møbel- og produktdesign og elsker at få ideer og udvikle Sinnerup-universet.
Sinnerups egen arkitekt står for at skabe nye møbler, lamper og brugskunst, der både skal inspirere og have en værdi for brugeren, hvor æstetik, funktionalitet og design går hånd i hånd. Det er en lang proces, hvor der fra idé til færdigt produkt skal tænkes i mange detaljer.

“Jeg elsker at få ideer og fordybe mig i designprocessen, som både indebærer at lave 3D-tegninger og føre dialog med de produktionsansvarlige ude i verden. Ofte får jeg mine ideer meget spontant. Det kan være i de sene aftentimer, eller når jeg er ude at handle,” fortæller han.

dansk designer sofabord

Unikt dansk design

Det er særligt kunst og designhistorie, der inspirerer Sinnerups egen arkitektdesigner til sine mange unikke designs.

“Jeg bliver inspireret af at lytte til musik og se på foto-art og kunst i al almindelighed. Jeg elsker også at dykke ned i 50-60’ernes designhistorie, hvor særligt biler og industrielt design giver mig nye ideer,” fortæller han.

De spontane ideer og den efterfølgende fordybelse i designprocessen har resulteret i flere innovative designnyheder såsom Embrace loungestol, Stillo sofa, Torcia lampe, Vertigo spisebord, Galileo sofabord, Roy loungeserie og Cocoon LED lampe, der alle har et karakteristisk design eller unikke egenskaber, som du kan blive klogere på herunder.

Galileo sofabord

Galileo er en dansk marmorbord serie med et tidløst designudtryk, hvor Sinnerups arkitekt har været særligt inspireret af bygningsarkitektur. De smukke sofa- og sideborde har nemlig en stærk konstruktion med en tydelig reference til den kvadratiske "H-bjælke", som anvendes i mange byggerier.

H-bjælkens styrke og det lette udtryk, i kombination med de smukke naturmaterialer som travertin og marmor, gør det muligt at lade bordet stå alene eller kombinere forskellige størrelser.
dansk designer sofabord

Stillo sofa

Den smukke og anderledes sofa - Stillo - er skabt med fokus på enkelhed, høj kvalitet og komfort. Det organiske design skaber et dynamisk og unikt look i hjemmet, da det tilfører indretningen et bevægeligt formsprog, som står i kontrast til mange af hjemmets øvrige designs.

dansk designersofa
“Jeg ville komme med noget nyt, som ikke var set før i Sinnerup. Med Stillo sofaen ville jeg væk fra den traditionelle tankegang om, at sofaen er et møbel, man bare skubber ind til væggen i et hjørne. Stillo sofaen kan stå midt i et rum og er faktisk tænkt således, at den ændrer sig ud fra hvilken vinkel, man betragter den fra,” forklarer Sinnerups arkitekt.
dansk designer bordlampe

Cocoon lampe

"Fra puppe til smuk sommerfugl/natsværmer". Dette er inspirationen og fortællingen om den transportable LED lampe, der med sit runde, bløde design har referencer til sommerfuglens puppe. Når du rører ved bordlampens touch-knap kan du forstærke og dæmpe lyset, og Cocoon forvandler sig til en smuk ‘sommerfugl’.

Cocoon er en innovativ bordlampe, der tager den traditionelle belysning til nye højder, da den både kan bruges på sengebordet, flyttes rundt i hele huset eller tages med udenfor. Den smukke LED lampe er nemlig transportabel med genopladeligt batteri og med sin IP 65 Certificering kan den endda tåle at stå i regnvejr. Du kan altså både læse din yndlingsbog i orangeriet eller hygge med dine nærmeste på terrassen, selvom solen er gået ned.

dansk desingerlampe
Cocoon bordlampen er altså et stykke dansk design, hvor der er kræset ekstra meget for detaljerne med eksklusive materialer såsom opalglas, indbygget lithium batteri og aluminium, mens selve korpusset er støbt i anodiseret aluminium. Lampen har en beskeden størrelse, men emmer af luksus og høj lyskvalitet, hvilket mærkes allerede ved første berøring.  

Bordlampen oplades via en USB-ledning og er med dæmpbar funktion. Det genopladelig batteri kan holde mellem 8 og 20 timer.
embrace loungestolembrace loungestolembrace loungestolEmbrace sofa

Embrace loungeserie

Den stilrene loungeserie er, som navnet lyder, skabt til at omfavne dig og dit hjem. Serien består af en loungestol og en sofa, der har et lækkert og luksuriøst design, der tager indretningen til nye højder. Embrace loungestol og Embrace sofa er perfekt til at læne sig tilbage i, læse en god bog i eller tage et hvil i, og så har loungestolen indbygget returdrejefunktion, så stolen altid vender tilbage til udgangspositionen.

dansk design stol
Vores arkitekt har designet den nordiske loungeserie med fokus på minimalisme, god siddekomfort og organiske former - og så selvfølgelig høj kvalitet.

“Embrace er en moderne fortolkning af de mere bombastiske møbler, der går til gulv, som længe har vist sig i designverden. Dette gør Embrace også, men er let afrundet i bunden, hvilket skaber nogle mere elegante kurver, der passer godt ind i de fleste hjem,” fortæller Sinnerups arkitekt Jens-Christian.
dansk design sofadansk design stol

Roy loungeserie

Den danske møbelserie Roy indeholder en smuk sofa og loungestol, som er perfekt til det moderne hjem. Disse møbler er anderledes end Sinnerups andre designmøbler, for modsat Stillo og Embrace er udtrykket her mere spinkelt og let. De genkendelige og unikke ROY loungemøbler har dog stadig et voluminøst design - men er båret af et let metalunderstel, hvilket efterlader et balanceret designudtryk og en beundringsværdig æstetik.  

Med det unikke formsprog, og luften mellem sæde og ryg, skaber ROY møblerne blikfang i indretningen uden at gå på kompromis med siddekomforten og kvaliteten i konstruktionen.
dansk desingerlampe

Torcia lampe

Torcia er en unik, dansk designlampe, som Sinnerups arkitekt har skabt med inspiration og referencer til faklen - hvilket forklarer navnet Torcia, der betyder fakkel på italiensk.

Vores smukke glas- og dekorationslampe Torcia emmer af eksklusivitet med sin kombination af et både blankt og mat finish. Lampen er skabt med fokus på æstetik og funktionalitet, hvor det indirekte lys, kan skabe en hyggelig atmosfære i rummet, hvor end den placeres.

I Torcia-serien er der også udviklet et vægbeslag specifikt til lampen, så faklens referencer forstærkes endnu mere, når den hænges op på væggen.
dansk designerlampe

Vertigo spisebord

Vores danskdesignede spisebord Vertigo er et eksklusivt spisebord, der er produceret i Europa og består af 100% europæisk træ.

Vores arkitekt har især ladet referencen til fortidens lamelpaneler træde i karakter i Vertigo bordet, der emmer af god stil og nordisk charme. Bordet strækker sig nemlig i den horisontale retning med et mellemrum mellem de to solide træplader, der danner bordpladen- samtidigt med at bordets to ben, der er lavet i træ, har vertikale snit.

Det fine spisebord passer smukt ind i ethvert hjem, da bordet er i tidløse materialer og i et godt håndværk. Bordet er nemlgi solidt og skabt ud fra nordiske designtraditioner.

Vertigo spisebordet er et spisebord som er konstrueret uden en traditionel sarg.
dansk desingerbord
dansk designer spisebord