Be greige'ous: Off-white, greige og beige indretning

Lad naturens ro vække taknemmelighed

En smuk mark i solnedgangen, en sensommeraften på stranden eller en varm efterårshimmel over skoven. De varme naturlige nuancer og jordfarver, som kendetegner skoven, stranden og markerne, er en årets helt store trends.

De smukke nuancer af beige skaber en helt særlig ro, som kun jordfarver er i stand til at skabe. Denne ro vækker en følelse af taknemmelighed. En taknemmelighed over naturen, dens rolige farver og tanken om, at naturen er åben for os alle med sit omfavnende og rolige væsen. De varme farver omfavner kroppen og sindet og tager os med ud i naturens rolige nuancer, og det kan man ikke være andet end taknemmelig for - kan man?

Vi kommer til at se forskellige nuancer af brun, hvid og grå, der efterlader et roligt og lækkert udtryk i boligindretningen. Især beige, greige og off-white viser sig i indretningen i mange skandinaviske hjem og flere steder i verden. Og det forstår vi godt, for de varme og rolige jordfarver er afslappende at kigge på og skaber en hyggelig, harmonisk og tryg atmosfære i hjemmet.
I år kommer vi altså til at se endnu mere til de rolige og dybe jordfarver som beige, greige og off-white, der bliver en modpol til de glade og sukkersøde pastelfarver, der også er et kendetegn for i år. De rolige jordfarver kommer særligt til udtryk i form af brunlige, lyse nuancer og varme toner som beige, greige og off-white, der minder om en rolig sandstrand, en sensommermark eller en gylden efterårsskov. Farverne er nemlig hentet med inspiration i naturens egne nuancer, hvor ingen af farverne larmer for meget, men spiller sammen i en harmonisk farvepalette.

Skab ro i hjemmet med beige indretning

Den helt store farve i kategorien ‘jordfarver’ er beige. Beige indretning har sneget sig ind i mange hjem, og garderober for den sags skyld, de sidste par år. I en lang periode har hvid ellers været en dominerende farve på særligt vægge, køkkener og boliginteriør, men beige-bølgen har fået flere til at turde give væggene og møblerne lidt farve. Beige er en fantastisk farve, der både giver dig et clean og roligt udtryk i hjemmet, men også mulighed for at lege med farver, uden at det bliver for larmende. Beige indretning kommer især til udtryk på møbler, sengetøj og brugskunst, som vaser, urtepotter og lys.
Beige er nærmest blevet det nye hvid - måske fordi det er en farve, de fleste kan være med på, da den er varm, rolig for sindet og mere behagelig for øjnene end hvid. Og så er beige en elegant, tidløs og klassisk farve - både i indretningen og garderoben. Der findes mange forskellige nuancer af beige i den smukke lattefarvede skala, så det handler blot om at finde den nuance, der passer dig bedst. Med beige kan du opnå et sofistikeret og blødt udtryk i dit hjem, der har en varmere udstråling end fx hvid og grå, som ofte bruges i mange hjem. Vælg et sofabord, en vase eller sengetøj i beige og få den varme farve ind i hjemmet på en nem og overskuelig måde.

Greige er pendant til beige indretning

Har du endnu ikke hørt om greige, har du chancen nu for at lære den smukke farvenuance bedre at kende. Greige er en blanding af grå og beige - en skøn farve der hverken er det ene eller det andet. Greige er ikke lige så kold som grå eller lige så varm som beige, men har taget det bedste fra begge verdener. Det gør greige til den perfekte blanding, da greige er en mere rolig nuance og har en lækkerhed og luksuriøsitet over sig.
Greige har en naturlig skønhed over sig, som skaber ro i rummet og minder om farver fra naturen i form af bjerge, sten og kølige træsorter. Den smukke tone gør det muligt at mixe interiør i lige de farver, som man har lyst til, uden at det bliver for meget. Greige er et perfekt valg som erstatning for de hvide vægge, og så er farven meget rarere for øjet at kigge på.

Off-white skaber balance i indretningen

I den lyse ende af farveskalaen finder vi off-white eller oat og creme, som farven også kaldes. Off-white er en varmere form for hvid, der leder tankerne hen på strand og natur. Mens hvid kan være mere klinisk og kold, er Off-white mere varm. Men begge farver er diskrete, stilfulde og elegante, da de åbner rummet op og gør det større. Du kan let få farven ind i hjemmet i form af vaser, lamper eller møbler.
plaid hvid beigeGyngestol hvid Loungestol hvid
Er du ikke til det helt lyse look, men ønsker at udtrykke din personlighed med mere prangende farvevalg, kan du let inddrage dine yndlingsfarver i indretningen.
Du kan mixe de skønne nuancer af beige, greige og hvid med hinanden og skabe en lys oase af jordfarver, som kan være din farvebase i boligen. Med disse jordfarver som base kan du let lade din yndlingsfarve træde igennem som et diskret farvespil. Lad fx en blå vase bryde det neutrale look eller lad et billede på væggen skabe spil i indretningen.