Bestikguide - Find det rette bestik!

BITZ Bestik
I vores bestikguide finder du, en række ting du bør vide, før du køber bestik. Her kan du læse hvordan du finder det rette bestik.

1. Udseende - hvordan skal dit bestik se ud?

Det rette bestik er med til at fuldende borddækningen. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige bestik i de rette materialer og farver. Lad dit nye bestik matche dine tallerkener og glas, så udtrykket på spisebordet bliver harmonisk. Skal dit bestik være kurvet, skinne og af rustfrit stål eller noget helt andet? Tænk over form, materiale og overflade og vurder, hvad der går bedst til dit personlige stel.
AIDA RAW bestiksæt

2. Komfort

Det er vigtigt at have et bestik, der er rart at holde i hænderne og spise med. Der er ikke noget værre end et bestik, der larmer for meget, så det tager al opmærksomhed fra madoplevelsen. Et bestik skal ligge godt i hænderne og ikke være for stort eller småt. Skaftet på kniven må gerne have noget tyngde og fylde, så man nemt kan skære maden ud. Gaffel og ske må helst ikke være for store, så ‘skarpe’ kanter forstyrrer. Kort sagt skal man ikke tænke over, at man spiser med bestik.
SINNERUP bestikSINNERUP bestik

3. Fest eller hverdag? Bestik til enhver lejlighed

Det kan være en god idé at have flere forskellige bestik alt efter lejlighed og behov. Til hverdag kan det være en fordel at bruge et bestik, der kan tåle opvaskemaskine, så det nemt og hurtigt kan vaskes efter aftensmaden, og så du ikke behøver at vaske op i hånden hver dag. Det betyder, at bestikket ofte er mere neutralt i sit udtryk.

Til de lidt finere lejligheder kan du bruge et ekstra særligt bestik med farve eller dekoration. Sådanne bestik kræver oftest, at de bliver vasket op i hånden, så farven ikke falmer.

Det kan også være en god idé at have et bestik til grill og steak. Grillbestik og steakknive fuldender nemlig madoplevelsen, da bestikket glider let gennem kødet, så du ikke behøver at bruge en masse kræfter, når du spiser.
SINNERUP bestikBITZ BestiksætCRÉTON MAISON Mito bestikWMF Philadelphia bestiksæt

4. Vask - skal dit bestik kunne tåle opvaskemaskine?

Langt det meste bestik tåler opvaskemaskine, men der er noget bestik med farve, der ikke har godt af det. Det betyder, at bestikket med tiden kan miste farve og blive lidt kedeligt. Det er derfor en god idé at tænke over, om man er villig til at vaske op i hånden eller ej, inden man anskaffer sig et sådant bestik. Når det kommer til bestik med trægreb, skal det altid vaskes op i hånden, ellers bliver træet hurtigt blegt og kedeligt.
AIDA RAW bestiksæt