Blå design

INDRET MED BLÅ

Årets mere vovede farve for 2019 er den klare, dybe og smukke blå, der nærmer sig en mere koboltblå farve. Den smukke nuance minder om koralrevets farverige fisk og det dybe, klare hav, og den skaber på denne måde et forfriskende spil i boligen, der efterlader en spændende kontrast til hjemmets neutrale, matte og jordnære farver. De mere milde nuancer af blå, der minder om den klare himmel, vil fungere godt i samspil med den dybe blå. Du kan på denne måde byde både havet og himlen ind i hjemmet og lade de smukke farver inspirere og berolige dig.

Blå er en god farve til boligen, da den kan bruges i alle hjem og findes i mange forskellige nuancer, der kan spille sammen på kryds og tværs. Den dybe koboltblå farve vil med sin skarpe og fængende nuance fungere som et statement i indretningen og udstråle personlighed, mens de mere milde nuancer af blå vil fremstå mere neutrale og rolige. Den meget fremtrædende koboltblå kan derfor med fordel kombineres med flere forskellige nuancer af blå, for at udtrykket ikke bliver for larmende.

Den dybe koboltblå vil i år især komme til udtryk i møbler, vaser, puder og lysestager og kan derfor bringes ind i hjemmet på flere forskellige måder. Du kan både tage det store spring ved at hive en blå sofa ind i stuen eller male en væg blå, eller du kan gå mere afdæmpet til værks med lysestager, vaser eller puder. Begge dele tilføjer kant til den nordiske stil og bevidner om et menneske med personlighed.
Hvis du synes, at det er for vovet at male en hel væg blå, kan du få farven ind i hjemmet ved at bringe puffer, plaider, gulvtæpper, billeder og sengetæpper ind i indretningen. Du kan også lade urtepotter hænge ned fra loftet eller væggen og lade den blå farve fra potten og den grønne farve fra planten spille op imod hinanden. Det behøver nemlig ikke være svært at få glæde af den smukke farve.
Ønsker du endnu mere spil, kan du kombinere de blå nuancer med komplementærfarven orange. Du kan for eksempel lade nogle orange puder hvile på sofaen eller lægge en plaid over lænestolens ene arm. De to farver fremhæver hinanden og skaber et farverigt modspil i boligen. Du kan også lade den dybe blå stå i smuk kontrast til de mere varme farver i træ. Møbler af træ, med sit naturlige look og varme udtryk, vil skabe balance og harmoni i indretningen og sørge for, at den dybe blå ikke tage overhånd.