Indret med blå

Blå indretning

MIAMI XL loungestol blåblå urtepotter
Årets mere vovede farve for 2020 er blå. Den blå indretning skaber et forfriskende spil i boligen, der efterlader en spændende kontrast til hjemmets neutrale, matte og jordnære farver. De mere milde nuancer af blå, der minder om den klare himmel, vil fungere godt i samspil med en dyb blå. Du kan på denne måde byde både havet og himlen ind i hjemmet og lade de smukke farver inspirere og berolige dig.

Blå er en god farve til indretning og bolig, da den kan bruges i alle hjem og findes i mange forskellige nuancer, der kan spille sammen på kryds og tværs. En dyb og mørk blå vil med sin skarpe og fængende nuance fungere som et statement i indretningen og udstråle personlighed, mens de mere milde nuancer af blå vil fremstå mere neutrale og rolige. Den meget fremtrædende mørkeblå farve kan derfor med fordel kombineres med flere forskellige nuancer af blå, for at udtrykket ikke bliver for larmende.

<h2>Blå indretning på flere forskellige måder</h2>
RICHMOND blå loungestol

Blå indretning på flere forskellige måder

De blå farver vil i år især komme til udtryk i møbler, vaser,  puder og lysestager og kan derfor bringes ind i hjemmet på flere forskellige måder. Du kan både tage det store spring ved at hive en blå sofa ind i stuen eller male en væg blå, eller du kan gå mere afdæmpet til værks med lysestager,  vaser eller  puder. Begge dele tilføjer kant til den nordiske stil og bevidner om et menneske med personlighed.

Hvis du synes, at det er for vovet at male en hel væg blå, kan du få den blå farven ind i hjemmet ved at bringe puffer, plaider, gulvtæpper, billeder og sengetæpper ind i indretningen. Du kan også lade  urtepotter hænge ned fra loftet eller væggen og lade den blå farve fra potten og den grønne farve fra planten spille op imod hinanden. Det behøver nemlig ikke være svært at få glæde af den smukke farve.

<h2>Kombinere orange og blå i din indrenting</h2>
BITZ Vase 12,5 cm Blå

Kombinere orange og blå i din indrentingØnsker du endnu mere spil i indretningen, kan du kombinere de blå nuancer med komplementærfarven orange. Du kan for eksempel lade nogle orange puder hvile på  sofaen eller lægge en plaid over lænestolens ene arm. De to farver fremhæver hinanden og skaber et farverigt modspil i boligen og den blå indretning. Du kan også lade den dybe eller lyse blå stå i smuk kontrast til de mere varme farver i træ. Møbler af træ, med sit naturlige look og varme udtryk, vil skabe balance og harmoni i indretningen og sørge for, at den blå farve ikke tager overhånd.


CRÉTON Dolly slippers i lammeskind X32 36KATO loungestol blå uldARCHITECTMADE Discus lille håndmalet fyrretræ sort/blåMIAMI 2½ pers. sofa blåKINGSTON sofa blåSINNERUP Urtepotte m. benBITZ Vase 12,5 cm BlåCRÉTON Twist sweater