7 brands der er lidt grønnere

En lidt grønnere hverdag

Det kan være svært at finde rundt i, hvilke brands der gør noget godt for miljøet, klimaet og os. Derfor har vi samlet 7 brands, der alle bidrager med grønnere design, der gør hverdagen lidt bedre.

Ønsker du at indrette dit hjem med lækre design? Så læs med og bliv inspireret til et grønnere hjem.

Sinnerup Scilla

Scilla er en produktserie fra Sinnerup, der skaber smukke, enkle blomsterpotter ud af genbrugsplast, da plastaffald er en kostbar ressource, der sagtens kan bruges igen og igen.
Plastik tager nemlig op til 400-500 år om at blive nedbrudt i naturen. Derfor ønsker vi at være med til at hjælpe med at løse problematikken med plastik og samtidig berige vores livsstil med blomsterpotter. Affaldsplast fra fabrikker og plastik fra genbrugsstationer bliver samlet ind og kombineret med stenpulver og træpulver, som ender ud i moderne og enkle blomsterpotter, der passer ind i enhver indretning.
Denne kombination betyder, at urtepotterne kan nedbrydes allerede efter 10 års brug.

Vores Scilla urtepotter er altså lavet af genbrugsplast, der skaber en holdbar og let blomsterpotte, der har et naturligt og robust udseende.
SINNERUP Scilla urtepotteSINNERUP Scilla urtepotte

Lind DNA

Lind DNA er et dansk, miljøbevidst mærke, der skaber smukke designs til hjemmet i gode materialer. Iværksætter Preben Lind startede virksomheden i 2013 og har siden opnået stor succes. Lind DNA sætter nemlig bæredygtig produktion og naturlige materialer højt, hvilket kommer til udtryk i kvaliteten og i det enkle, stilfulde design.
Det er især materialet recycled læder, der er blevet populært, og som Lind DNA skaber mange af deres produkter i. Recycled læder er et bæredgtigt materiale, som er blevet fremstillet af overskudslæder fra produktion af møbler, tasker og sko. Det overskydende materiale indsamles, hvorefter det gøres til bitte små stykker og til slut presses med naturgummi. Denne fremstilling efterlader unikke og mønstrede strukturer på overfladen, som fremhæver det bæredygtie materiale. Det endelige resultat består af 80% læder og 20% naturgummi, som er vandafvisende, slidstærkt og nemt at gøre rent.
LIND DNA Stoneware platter plateLIND DNA Stoneware lunch plate sort LIND DNA Stoneware bowlLIND DNA Stoneware bowl mellem sort LIND DNA Stoneware bowlLIND DNA Stoneware platter plateLIND DNA Stoneware platter plateLIND DNA Hippo curve dækkeserviet

Art for living

Bliv omfavnet af kunsten med det økologiske sengelinned ART FOR LIVING af Vibeke Lerfeldt Bjerker. Med det originale sengelinned udfordrer du kunsten og lader din personlighed komme til udtryk på en anderledes måde.
Vibeke Lerfeldt Bjerker ønskede en hensynsfuld produktion af sit sengetøj, 100 % økologi og høj kvalitet. Dette er lykkedes, og hun har skabt et sengelinned, der er GOTS-certificeret og blidt ved huden, så du kan sove uden overflødig kemi på kroppen.

Bjerker ønsker, at vi i hverdagen skal møde kunsten i nye situationer. Kunsten er nemlig levende og kan virke opløftende i dagligdagen. Er du typen, der ikke lige får redt sengen hver morgen? Så er det kunstneriske og økologiske sengetøj måske løsningen for dig.
ART FOR LIVING Neverstop sengetøj ART FOR LIVING Dont look down sengetøj ART FOR LIVING Heartbeat sengetøj

Plakatwerket

Plakatwerket er et dansk brand, der producerer plakatkunst, der afspejler Danmarks smukke steder, bygninger og skulpturer. Dette gør de med 100 % genbrugspapir med FSC mærke, som er Svanemærket papir. Derudover er alle plakaterne produceret i Danmark.
Du kan derfor roligt vælge dine yndlingssteder i Danmark og lade dem pynte på væggen i hjemmet og på denne måde skabe en unik stil, der udstråler personlighed.
Du kan altså med fordel vælge Plakatwerket, hvis du ønsker at udsmykke de bare vægge i rummet.
PLAKATWERKET PLAKATWERKET

Genbrugstræ

Træ er et slidstærkt materiale, der kan holde til en del. Der er derfor ikke nogen grund til at smide træ ud, da det nemt kan bruges igen. Faktisk er det en fordel at anvende brugt træ, idet træet har fået sin egen historie at fortælle i kraft af sit helt unikke slid med karakteriske mønstre og udtryk. Det er dog vigtigt at huske på, at møbler af genbrugstræ vil variere i udseende alt efter deres fortid, men det er netop det, som giver genbrugstræet sin charme. Træet efterlader nemlig et rustikt og spændende udseende, der vil stå i kontrast til hjemmets lyse, rene og nye materialer. Det er netop dette samspil mellem nyt og gammelt, der kan skabe noget helt magisk i indretningen.
Genbrugstræ har nemlig et helt særligt udseende, idet hvert stykke træ kommer med sin helt egen personlighed med et unikt sæt af knaster, uddybninger og spidser.

Genbrugstræ er ikke kun godt for indretningen, det er også godt for miljøet og klimaet, idet der ikke behøver at blive fældet nyt træ for at skabe møbler.
SINNERUP SINNERUP Tunis køkken stolSINNERUP Tunis barstol

Bitz Kusintha

Christian Bitz og Lisette Rützou har i samarbejde med Røde Kors skabt projektet Kusintha. Kusintha betyder forandring, og det er netop forandring, der er målet for deres initiativ. Denne nye serie er nemlig skabt ud af genbrugsglas, der efterlader produkter med et unikt og rustikt udseende. Glas behøver nemlig ikke blive smidt ud efter, at det er blevet brugt. Det kan nemlig bruges igen og igen, hvilket er med til at skåne miljøet og efterlade et unikt produkt med sin egen historie. Derudover støtter du også projekter af Røde Kors, når du køber de smukke Kusintha glas. Støtten vil blandt andet gå til lokale brønde i de fattigste områder i Malawi, som betyder, at børn og kvinder har tid til at gå i skole, idet afstanden til vand bliver væsentligt kortere. Du kan på denne måde være med til at skabe forandring.
BITZ Kusintha VandflaskeBITZ Kusintha VandflaskeBITZ Kusintha VandflaskeBITZ Kusintha skålBITZ Kusintha glastallerken

24Bottles

24bottles producere miljøvenlig klime termofalsker i rustfrit stål. Flasken er 100 % BPA fri, phthalate fri, toksin fri og 100 % CO2 neutral. Du kan derfor med god samvittighed anskaffe dig en klima drikkedunk og passe godt på miljøet hver dag. For hver solgt flaske planter de et træ.