Den grønne bolig

VIOLA bakkebordSAMSØ VINTAGE bænkVIOLA potte
Planter i boligindretningen gør hjemmet smukkere samtidig med, at det forbedrer indeklimaet og virker beroligende på sindet. Læs med og bliv klogere på, hvordan du kan indrette med stueplanter.
Hiv naturen ind og skab en grøn oase, mens du venter på foråret! Planter gør nemlig noget helt særligt ved boligindretningen, så man kommer i godt humør og får en mere personlig indretning. De grønne planter og farverige blomster aktiverer syns- og lugtesansen ved at tilføje noget smukt og levende at se på og noget skønt at dufte til. Ikke nok med det, forbedrer de også indeklimaet og tilfører frisk luft til rummet, idet de optager CO2 fra luften og frigiver ilt. Stueplanter er altså både smukke, luftrensende og med til at skabe liv i indretningen. Men hvordan kan vi få dem endnu mere ind i vores hjem?
VIOLA plantekasse sortBALI rattan flet stolANDERSEN FURNITURE Wood wallSINNERUP pufferNEW ECHO urtepotteGulvtæpper

Skab et grønt hjørne

Ønsker du at få endnu flere planter ind i boligen, er det oplagt at pifte rummets små kroge op med både hængeplanter og gulvplanter. Det er en god idé, at variere udtrykket i dine planter med forskellige størrelser, så du opnår harmoni i dit grønne hjørne. Her kan du blandt andet bruge et plantestativ eller en plantekasse for at hæve eller samle dine planter på en stilfuld måde. Så er du i hvert fald sikret en personlig og grøn hyggekrog, der skiller sig ud fra din indretning.
SINNERUP Face urtepotte SINNERUP Bright lanterneSINNERUP Bright urtepotte

Kombiner med materialer

Et godt tip, når det handler om at indrette med planter, er at kombinere dem med møbler i rattan, træ og metal. Disse materialer er mere neutrale og afdæmpede at se på, hvilket giver et flot spil i indretningen. Planterne tilfører nemlig en diskret, men grøn farve til hjemmet, som netop skaber kontrast til de øvrige materialer og farver i boligindretningen.
BALI rattan flet taburetSINNERUP  urtepotterNORMA reol metal sort

Sæt grønt på bogreolen

En oplagt måde at få planter ind i boligen på er ved at skabe en grøn bogreol med planter i forskellige bredder og højder. Her kan du lade dine yndlingsplanter tage plads på bogreolen og på denne måde skabe et spændende spil mellem planter, bøger og designs. Lad for eksempel en efeu eller en guldranke bugte sig ned fra reolens top, mens kaktusser, aloe vera og fredsliljer tager plads inde i reolen. Dette giver dig en smart, dekorativ og stilfuld bogreol, der sikrer både opmærksomhed og frisk luft i rummet.
SCILLA urtepotterVIOLA sofabord