Den store dug guide - hvad skal du vælge?

Dug
Disse ting bør du vide, før du køber en dug!

1. Hvordan skal du vaske din dug?


Akrylduge: Akrylduge skal sjældent vaskes, da du nemt kan tørre dem af med en klud. Sørg altid for at tørre pletterne væk så hurtigt, du kan. Hvis dugen trænger til ekstra rengøring, kan den vaskes ved 30 grader. Vi forhandler kun akrylduge i vores fysiske butikker, hvor vi har en kæmpe udvalg. Kom ind i en af vores butiker omed dine mål og vi skærer dig en dug præcis after dine ønskede mål.
>> Du finder vores butikker her

Damaskduge: Hvis din damaskdug ikke er overfladebehandlet, skal du behandle pletterne med pletrens inden vask. Du kan vaske damaskduge ved 60 grader, men de tåler ikke tørretumbler.
>> Du finder vores damask duge under duge, her

Staincoat: Staincoat er en overfladebehandling på Södahl duge, der gør dugen smuds- og vandafvisende. Du kan derfor nemt tørre pletter af med en fugtig klud, men sørg for at gøre det så hurtigt som muligt. Dugen kan vaskes i vaskemaskinen, men skal stryges med forsiden opad, for at overfladebehandlingen fungerer optimalt igen.
>> Du finder alle Södahl duge her
Dug

2. Hvad gør du, hvis der spilles forskellige ting på dugen?

Tips til at fjerne forskellige pletter:

Kaffepletter: Fjern kaffepletten med en fugtig klud. Læg den i blød i varmt vand og lidt opvaskemiddel og dup pletten væk. Er kaffepletten stadig ikke væk, kan du duppe pletten med lidt glycerin.  

Rødvinspletter: Dup rødvinspletten væk med en fugtig, hvid klud. Drys salt på pletten og børst af efter en time. Du kan også hælde lidt danskvand over pletten og duppe området tørt, indtil rødvinspletten er væk.

Stearin: Skrab forsigtigt så meget stearin af dugen som muligt. Læg et kaffefilter over stearinpletten og stryg ved lav varme med et strygejern. Stearinen smelter og sætter sig fast på filteret. Fjern kaffefilteret og gentag, hvis det er nødvendigt.

3. Hvordan plejer du bedst din dug?


Akrylduge:
- Lad altid akrylsiden vende opad.
- Tør pletter væk så hurtigt som muligt.
- Vask ved 30 grader.
- Undgå tørretumbler.

Damaskduge:
- Tør pletter væk så hurtigt som muligt.
- Benyt pletrens inden vask.
- Vask ved 60 grader.
- Tåler ikke tørretumbler.

Staincoat:
- Tør pletter væk så hurtigt som muligt.
- Hvis du vasker dugen, skal den stryges på forsiden, så overfladebehandlingen fungerer optimalt igen.
DugDug

4. Sådan undgår du, at din dug bliver krøllet, uden at skulle stryge den!

Der er ikke noget værre end at folde sin nyvaskede dug ud og se, at den er krøllet. Det kan nemlig være både besværligt og tidskrævende at stryge en dug. Men du kan faktisk undgå de irriterende folder helt uden strygejern - rul din dug!

Hvis du vælger at rulle din dug i stedet for at folde den, så undgår du linjer, folder og krøller på stoffet under opbevaring. Rul dugen om et rør, når den er nyvasket, så fugten glatter stoffet helt ud. Så behøver du ikke at stryge den. Rulning af duge er den perfekte løsning for en glat og fejlfri dug!

5. Hvilke duge er mest praktiske hvis man har børn?

Kæmper du tit med at få pletterne af din dug, er det en god idé at tænke over, hvilke materialer der passer bedst ind i dit hjem. Akrylduge er perfekte til børnefamilier, da pletterne nemt kan tørres af med en fugtig klud. Dugen er nemlig belagt med akryl og er efterfølgende overfladebehandlet, hvilket betyder, at dugen sjældent behøver at blive vasket. Staincoat duge er også oplagt at bruge i børnefamilier, da dugen er beskyttet med en overflade, der gør den smuds- og vandafvisende. Du kan derfor nemt tørre pletter af med en klud, hvis uheldet er ude.


>> Se alle vores duge her