Södahl duge

Spisebordet er hjemmets samlingspunkt, og det er derfor vigtigt, at du omgiver dig med opløftende og æstetiske genstande i boligen. Oplev spisestuen blive forandret og spisebordet beklædt med en smuk og enkel dug fra Södahl. Den flotte dug skaber et harmonisk grundlag i stuen og gør borddækningen ekstra indbydende. Dæk bordet med elegant stel, friske blomster i vase og levende lys og mærk hyggen sprede sig i hjemmet.

Læs mere om duge fra Södahl

Södahl tilbyder et stort sortiment af duge til alle størrelser borde. Dugene fra Södahl fås i mange fine farver og moderne mønstre, så du kan finde lige den dug, som matcher din stil. Alle dugene har en staincoat-overflade, så væsker og madvarer ikke trænger ind i dugen. Overfladen sikrer, at du ikke behøver at vaske din dug så ofte som en almindelig stofdug.

Hvordan skal du vaske din dug?

Akrylduge: Akrylduge skal sjældent vaskes, da du nemt kan tørre dem af med en klud. Sørg altid for at tørre pletterne væk så hurtigt, du kan. Hvis dugen trænger til ekstra rengøring, kan den vaskes ved 30 grader.

Damaskduge: Hvis din damaskdug ikke er overfladebehandlet, skal du behandle pletterne med pletrens inden vask. Du kan vaske damaskduge ved 60 grader, men de tåler ikke tørretumbler.

Staincoat: Staincoat er en overfladebehandling, der gør dugen smuds- og vandafvisende. Du kan derfor nemt tørre pletter af med en fugtig klud, men sørg for at gøre det så hurtigt som muligt. Dugen kan vaskes i vaskemaskinen, men skal stryges med forsiden opad, for at overfladebehandlingen fungerer optimalt igen.

Hvad gør du, hvis der spilles forskellige ting på dugen?

Kaffepletter: Fjern kaffepletten med en fugtig klud. Læg den i blød i varmt vand og lidt opvaskemiddel og dup pletten væk. Er kaffepletten stadig ikke væk, kan du duppe pletten med lidt glycerin.  

Rødvinspletter: Dup rødvinspletten væk med en fugtig, hvid klud. Drys salt på pletten og børst af efter en time. Du kan også hælde lidt danskvand over pletten og duppe området tørt, indtil rødvinspletten er væk.

Stearin: Skrab forsigtigt så meget stearin af dugen som muligt. Læg et kaffefilter over stearinpletten og stryg ved lav varme med et strygejern. Stearinen smelter og sætter sig fast på filteret. Fjern kaffefilteret og gentag, hvis det er nødvendigt.

Hvordan plejer du bedst din dug?

Akrylduge:
Lad altid akrylsiden vende opad.
Tør pletter væk så hurtigt som muligt.
Vask ved 30 grader.
Undgå tørretumbler.

Damaskduge:
Tør pletter væk så hurtigt som muligt.
Benyt pletrens inden vask.
Vask ved 60 grader.
Tåler ikke tørretumbler.

Staincoat:
Tør pletter væk så hurtigt som muligt.
Hvis du vasker dugen, skal den stryges på forsiden, så overfladebehandlingen fungerer optimalt igen.