Sinnerup – Sammen om en grønnere livsstil


I Sinnerup ønsker vi at gøre en forskel for vores klode. Vi forhandler brands som Lind DNA, Art for Living, Plakatwerket, Bitz og 24Bottles, der alle har skabt lidt grønnere produkter, der forskønner hverdagen. Derudover tilbyder vi økologi, og så har vi designet produktserier som Scilla og Siggi, der også er et lidt grønnere valg til indretningen.

Men vi må også være ærlige omkring, at vi er langt fra at være 100 % bæredygtige. Det afholder os dog ikke fra, at vi hver dag arbejder på at blive lidt grønnere:  

Økologi

Vi fokuserer på brands, der producerer økologiske designs. Her finder du mærker med stort økologisk fokus:

>> Læs om GOTS certificerede håndklæder og sengetøj her

>> Se ART FOR LIVING Sengetøj by Vibeke Lerfeldt Bjerker her

>> Læs mere om 7 brands der er lidt grønnere her


Vi bruger genbrugsplast poser i vores butikker

- Vores poser er lavet af genbrugsfolie, der hovedsageligt består af det meget anvendte plast polyethylen, som ofte ses ved emballage såsom plastfolie, flasker, plastikposer, overtræk og alverdens plastbeholdere.  Der er nemlig ingen grund til at smide plastik ud, når det  kan bruges igen og igen, og da det tager flere hundrede år om at blive nedbrudt. Derfor vælger vi hos Sinnerup at bruge genbrugsplast poser -  og vores poser kommer fra Slovenien.

Vi bruger genbrugspapkasser til vores web forsendelser  

- Når vores leverandører sender varer til os, gemmer vi de papkasser, som vores produkter bliver sendt i. Vi ser nemlig ingen grund til ikke at genbruge de papkasser, som vi får. Derfor sender vi dine varer i genanvendt pap, så vi sammen kan bruge lidt mindre pap - en nem og smart løsning for os alle sammen.

Vi bruger markuleringspapir i webpakker

- Når vi sender din ordre, beskytter vi dine produkter med makulering og genbrugspapir i stedet for fx plast eller flamingo. Du kan dog alligevel opleve, at du nogle gange kan få tilsendt plast, flamingo eller lignende i dine pakker som beskyttelse. Dette sker, da det er noget, som vi har fået tilsendt af vores leverandører. Vi genbruger altså vores leverandøreres emballage, da vi ligeså godt benytte det i vores pakker i stedet for at smide det ud.

Vi pakker miljøvenligt ind

- Vi bruger alt for mange ressourcer i forhold til det, som Jorden har til rådighed. Det skal der gøres noget ved, men det kan være svært at gøre alene. Derfor er vi en del af projektet MiljøvenligPakning, der er en sammenslutning af virksomheder, der alle går op i at skåne miljøet. Vi skal nemlig gøre vores for at passe bedre på Jordens ressourcer - derfor pakker vi med omtanke for miljøet.

Vi benytter bring som fragtselskab

- Vi fokuserer på at samarbejde med aktører, der ligesom os, har grønne værdier. Derfor anvender vi bring som fragtselskab til at levere vores varer. Bring er en stor logistikaktør i Skandinavien, og derfor mener de, at det er vigtigt at tage ansvar og arbejde aktivt med foranstaltninger, der reducerer miljøbelastningen. Koncernens primære miljømål er at gå helt over til vedvarende energi inden 2025, hvad angår køretøjer og fast ejendom.

Vores webshop er CO2 neutral

- Vi skal passe bedre på vores klode og udnytte naturens ressourcer på en holdbar måde. Derfor har vi fået en CO2-neutral hjemmeside, da hjemmesider netop udleder CO2 - og det er der ikke brug for. Det vil altså sige, at Co2-udledningen fra vores website er neutraliseret gennem CO2-reduktioner, som blandt andet finder sted i form af nye, vedvarende energikilder.


Derudover forsøger vi også at tilbyde produkter, der er fremstillet i materialer, der er lidt bedre for miljøet. Vores kunder skal nemlig have mulighed for at tage et grønnere valg, hvis de ønsker det. Vi tilbyder blandt andet materialer som:Genbrugstræ

- Vi genanvender alt muligt slags træ fra blandt andet gamle træhuse, både, lastbiler og fra naturligt nedfaldne træer. Der er nemlig ingen grund til at nedbryde træet, når det sagtens kan bruges igen til at skabe nogle karakterfulde og unikke møbler. Da vores genbrugstræ kommer fra forskellige huse, både og træer, vil udtrykket varierer fra produkt til produkt. Der vil nemlig kunne findes søm, skruer og ufuldkommenheder i materialet, hvilket blot er med til at fortælle træets egen unikke historie.

>> Se produkter i genbrugstræ her


genbrugstræ

Genbrugspapir

- Papir kan genanvendes. Der er nemlig ingen grund til at tage fra Jordens ressourcer, når der allerede findes papir, der bare venter på at få nyt liv igen - bare i en ny og lækker form. Derfor er nogle af de produkter vi forhandler i 100 % genbrugspapir med FSC-mærke og Svanemærke, så du kan udsmykke dine vægge med smukke plakater og billeder i et genanvendt materiale.

>> Se produkter i genbrugspapir her

Genbrugsplast

- Plastik tager op til 400-500 år om at blive nedbrudt i naturen, og det ødelægger havene og dyrelivet. Derfor benytter vi genbrugsplast til at skabe unikke produkter, der kan berige vores livsstil. Vores genbrugsplast er lavet af affaldsplast fra fabrikker og plastik fra genbrugsstationer, som bliver kombineret med stenpulver og træpulver. Denne kombination betyder, at materialet allerede kan nedbrydes efter 10 års brug, som er langt hurtigere end den almindelige plastik kan.

>> Se produkter i genbrugsplast her


siggi

Recycled læder

- Recycled læder er blevet et populært materiale, og det er ikke uden grund. Det er nemlig både let at holde rent, og så er det smukt at se på. Vi forhandler produkter af genbrugslæder, der bliver fremstillet af overskudslæder fra produktion af møbler, tasker og sko. Herefter smuldres læderet og presses med naturgummi -  hvilket ender ud i et smukt og bæredygtigt produkt.

>> Se produkter i recycled læder her

Genbrugsglas

- Glas behøver ikke at blive smidt ud. Det kan nemlig sagtens genanvendes og sammensættes på ny i mange smukke farver og former. Ved at genanvende glas, sparer vi på Jordens ressourcer, og det gavner både samvittigheden og miljøet. Det tager nemlig mere energi at fremstille helt nyt glas, end at forvandle brugt glas til nye designs.

>> Se vores egen Dots glasserie i genbrugsglas her

>> Se Bitz' Kusintha glasserie i  genbrugsglas her


Kusintha fra BitzLind DNAPlakatwerketART FOR LIVING by Vibeke Lerfeldt BjerkerSINNERUP Siggi urtepotteGenbrugstræ