Forårsbordet

borddækning

Bliv klar til forårets mange middage

Et forårsbord emmer af nyudsprungne blade, blomster og masser af farver. En smuk borddækning med flot stel, glas og bordpynt er vigtigt for at opnå den rette stemning ved middagsbordet og for at få maden til at se endnu mere indbydende ud.
Skal du holde en middag her i foråret og trænger du til inspiration for at få farverne ind på bordet, så læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan skabe et smukt bord.
stel

Det rette stel til borddækningen

Dit stel er fundamentet for borddækningens udtryk, og det er derfor vigtigt for det overordnede helhedsindtryk at vælge et smukt stel. Vælg et stel der fortæller noget om dig, eller som taler til dig. Er du til et enkelt og klassisk stel i keramik eller porcelæn? Eller er du til et moderne og legende udtryk med farver og print i glas eller stentøj? Kan du ikke vælge, kan du også sagtens bare mixe og matche forskelligt stel for at få et anderledes og unikt look på spisebordet. Husk også at lægge fine servietter på tallerknerne til dine gæster som prikken over i’et.
stel

Farvet glas på borddækningen

Forår betyder farver! Især pasteller er noget, som vi forbinder med forår, da de spreder glæde og skaber blikfang. Mix de forskellige glade pasteller og få et farverigt og moderne forårsbord, der tager borddækningen til nye højder.
borddækning
Du kan især sætte kulør på spisebordet med den populære trend, hvor farvet glas er en del af borddækningen i form af stel, vaser og lysestager. Farver er med til at fremhæve din personlighed, da de fortæller noget om, hvem du er. Er du til rolige og enkle farver, eller er du til legende og eksperimenterende farver? Mix og match forskellige nuancer for at skabe et farvespil, som du kan lide, eller hold dig til tone-i-tone for et ensartet og roligt udtryk.
Vælger du meget farverige toner at pynte bordet med, kan du vælge at bruge en mere enkel dug eller et ensfarvet stel.

Pynt op med natur, vaser og lysestager

Bordpynten er vigtig for at fuldende et hyggeligt forårsbord. Det er bordpynten, der skaber den rette stemning og personlighed, så du kan selv bestemme, hvad din borddækning skal udstråle. Du kan både gå den farverige vej med masser af kulørte glas, lysestager og vaser og skabe blikfang. Eller du kan vælge at gå tone-i-tone med lige den farvenuance, som du ønsker.

Det er altid en god idé at få naturen ind på bordet i form af blandt andet blomster, grene eller forårsskud, der får stemningen af forår frem ved bordet. Især gæslinge, anemoner og påskeliljer er oplagte at dække bordet med om foråret. Skal du holde påskefrokost er påskepynten selvfølgelig også et must!
lysestager
Husk også underlaget på spisebordet i form af en smuk dug. En dug fungerer både som et smukt indslag på spisebordet, da det skaber helhed på borddækningen, men også som en måde at beskytte dit bord mod snavs på. Du kan vælge en dug i en farve, der passer til dit farvetema, eller du kan lade dugen fungere som en fin baggrund for dit forårspynt. Valg af dug afhænger af, hvilket stel du vælger. Hvis din dug er flerfarvet eller mønstret, så lad stellet være enkelt, mens et flerfarvet stel passer godt til en ensfarvet dug.
dugservering

Husk tilbehøret og anret på serveringsbrætter

Når forårsbordet skal dækkes er det oplagt at præsentere maden på en måde, som er overskuelig og praktisk for dine gæster, og som får maden til at se endnu mere indbydende ud. Serveringsbræt, skåle eller fade i forskellige størrelser og former er med til at skabe et helhedsindtryk på middagsbordet, da det fremhæver maden og fungerer som en nem anretning. Med serveringsbrætter kan du let anrette og servere forskellige retter, pålægger eller tilbehør på en smuk måde, der gør forårsmiddagen eller påskefrokosten lidt mere overskuelig.
Husk også tilbehøret i form af lækre specialiteter og krydderier, som du og dine gæster let kan bruge til at gøre maden endnu mere lækker!
specialiteter og krydderier