Forlæng sommeren

lyskæder
Det er som om, at sommeren åbner vores hjem og trækker i os, som tidevand en fuldmåneaften. Lyset giver os lyst til at åbne både døre og vinduer, så den friske luft og duften af nyslået græs og vilde blomster kan flytte ind. Sommeren giver os lyst til at sætte os ud på altanen og kigge ud i den vindstille natur. Den giver os lyst til at bevæge os ud i haven med bare tæer og mærke græsset under vores fødder.
Sommeren kan noget særligt. Sommeren fylder os med nostalgi, dufte og ferieminder. Sommer er ferie. Sommer er frihed. Og derfor er det altid vemodigt, når dagene gradvist begynder at blive kortere og køligere, og naturen mere mørkegrøn. Men faktisk er det ofte i sensommeren, hvor vi virkelig rykker ud og nyder øjeblikket, ser solnedgangen og mærker den behagelige, vindstille aftentemperatur.

Er du også en af de mange mennesker, der elsker den danske sommer og ville ønske, at den varede lidt længere? Så guider vi dig her til, hvordan du kan forlænge de skønne sensommerdage og sommeraftener med interiør, der indbyder til hygge i haven, på terrassen eller altanen.  
lanterner

Belysning der giver dig lyst til at blive længe oppe

Der er ikke mange, der har lyst til at sidde i bælgravende mørke og hyggesnakke med kæresten, naboen eller veninden over et glas vin. Det kan hurtigt ende galt med et knust vinglas eller et par pletter på trøjen, når det er helt mørkt. Derfor ender det ofte med, at vi sætter os indenfor, når mørket falder på. Men det er ærgerligt allerede at rykke ind i hjemmet, når vi har resten af året til at hygge os indenfor - der er faktisk dedikeret en hel måned til det netop det i december - så vi skal ud, mens vi kan.

Sensommerens behagelige temperatur, blide dufte og varme nattehimmel er lige udenfor vores dør, og det er synd at gå glip af disse øjeblikke. Derfor er det en både belejlig og praktisk idé at anskaffe sig en form for belysning, som kan tages med udenfor, som for eksempel lanterner eller LED lamper. Lanterner eller en ledningsfri udelampe er virkelig essentielt interiør, da de giver os lyst til at blive ude, selvom solstrålerne spiller på sidste vers. Du kan også tage ud i naturen, en park eller til vandet med de smarte lamper - mulighederne bliver pludselig mange.
lyskæder

Sæt lys på nattehimlen med lyskæder

Er du den heldige ejer af et orangeri, en altan eller terrasse, så skal du næsten opleve magien ved at pynte op med lyskæder. Lyskæder giver et varmt og behageligt lys, som indbyder til lange sensommeraftener i godt selskab. Du kan for eksempel hænge en lyskæde op i loftet eller vikle den rundt om en stolpe eller et træ for at skabe en hyggelig stemning og et behageligt lys. En lyskæde er virkelig et godt fundament for en masse skønne sommerminder, og så lyser den så smukt om kamp med stjernehimlen.
hynderpuder

Hvis du sidder godt, sidder du også længere

Nu hvor vi skal til at sidde ude og nyde sensommeren med lidt køligere temperaturer, er det ikke kun nok med god belysning, for sidder vi ikke godt, går vi indenfor. Derfor er hynder også vigtige, da de både varmer og giver god siddekomfort, som er altafgørende, når vi skal være til stede og hygge os med hinanden.

Der er ikke noget værre end at fryse eller sidde dårligt på en hård stol (udover selvfølgelig at skulle tisse rigtig meget), da det tager alt vores opmærksomhed fra os - og så kan vi ikke tænke på andet, end hvornår dette forfærdelige øjeblik får en ende. Så derfor - husk komforten!
plaider

Varme plaider giver varme ben og fødder

En sensommeraften uden plaider er det samme som at lægge sig på stranden uden et strandtæppe - det føles ikke rigtigt. Og vi kan desværre ikke komme udenom, at de sene sommerdage godt kan blive lidt kølige, når solen begynder at gå ned. Derfor er plaider et must, da de kan give os lidt varme, når vi sidder på terrassen i mange timer eller blot nyder at være udendørs for en stund. Svøb benene ind i en plaid og skab en rigtig hyggestemning, som du får lyst til at vende tilbage til aften efter aften.

Vi håber disse bud, giver dig lyst til at nyde sommeren lidt endnu.

Rigtig glædelig sensommer!