Se alle
Produkter
Farver
Materialer
Pris

Georg Jensen

Georg Jensen har skabt designklassikere til hjem over hele verden siden starten af 1900-tallet. Hos Sinnerup fører vi primært produkter fra deres Living-serier - smukke designperler der alle har en berettiget funktion i hjemmet.

Før 1.199,00 kr.
749,00 kr.
Spar 450,00 kr.
Før 1.399,00 kr.
999,00 kr.
Spar 400,00 kr.

Læs mere om Georg Jensen her

Georg Jensen blev født i Raadvad i 1866 og døde d. 2 oktober 1935 i Hellerup. Georg Jensen nåede i løbet af sit 79 år lange liv at skabe et af de mest berømte design brands herhjemme. Her går vi lidt tættere på hans historie.

Da den unge Georg var 14 år begyndte han at arbejde som sølvsmed, og på trods af den unge alder var der intet i vejen med visionerne. Han ville gerne være billedhugger. I 1892 fik han sine papirer og var dermed færdiguddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi som billedhugger og således var barnedrømmen blevet en realitet.  I de efterfølgende år ernærede den unge Jensen sig som skulptør rundt om i København. I 1898 blev han ansat hos Bing og Grøndahl og i tiden hos den anerkendte porcelænsfabrik udstillede han både i Firenze og Rom og var ligeledes med på Verdensudstillingen i 1900 i Paris.

I de unge år var Georg Jensen kendt for at have mange kunstneriske eksperimenter og i 1904 altså 12 år efter han færdiggjorde sin uddannelse, åbnede han sin egen sølvsmedje i Bredgade i København. Her fik han hurtig stor succes og i 1912 slog den første egentligt Georg Jensen butik dørene op.

Samme år som 1. Verdenskrig - 1914 - åbnede han sin anden butik i Berlin og selvom krigen ikke førte gode tider med sig, voksede Georg Jensens succes og efter krigen blev yderliger butikker åbnet i Stockholm, London og Paris.

I de efterfølgende år vandt Georg Jensen en række designpriser rundt om i verdens og i 1924 åbnede den første butik på den anden side af Atlanten - nemlig i New York. Efter to år "over there" kom Georg Jensen tilbage til hovedstaden for at slå sig lidt til ro og leve et mere afdæmpet liv, som var trukket lidt tilbage fra verdens designscene.

Georg Jensen døde i 1935, men nåede i sin levetid at se sin vision blomstre og efterlod sig et navn af verdensry og et brand som idag snart 80 år efter, stadig er blandt de mest anerkendte i verdenen.