Grundet ekstra travlhed, kan der forekomme længere svartid samt længere leveringstid.

Georg Jensen

Georg Jensen er en af Danmarks ældste designvirksomheder og har designet klassikere til hjemmet siden starten af 1900-tallet. Deres tekstiler er fremstillet i samarbejde med skandinaviske designere, der sørger for et tidløst design i høj kvalitet. Hos Sinnerup fører vi primært produkter fra deres Living-serier - smukke designklassikere, der alle har en berettiget funktion i hjemmet.

Læs mere om Georg Jensen her

Georg Jensen blev født i Raadvad i 1866 og døde d. 2 oktober 1935 i Hellerup. Georg Jensen nåede i løbet af sit 79 år lange liv at skabe et af de mest berømte design brands herhjemme. Her går vi lidt tættere på hans historie.

Historien om Georg Jensen
Georg Jensen boede som barn tæt på Mølleåen ved fødebyen Raadvad. Her blev han inspireret af de smukke naturomgivelser, som senere skulle komme til udtryk i hans designs. Da den unge Jensen var 14 år gammel, begyndte han at arbejde som sølvsmed, og på trods af den unge alder var der intet i vejen med visionerne. Han ville gerne være billedhugger, og i 1892 fik han sine papirer. Han blev færdiguddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi og således gik barnedrømmen i opfyldelse.  
I de efterfølgende år ernærede den unge Jensen sig som skulptør rundt omkring i København. I 1898 blev han ansat hos Bing og Grøndahl, og i tiden hos den anerkendte porcelænsfabrik udstillede han både i Firenze og Rom og var ligeledes med på Verdensudstillingen i 1900 i Paris.

Den første Georg Jensen butik
I de unge år var Georg Jensen kendt for at have mange kunstneriske eksperimenter, og i 1904, altså 12 år efter han færdiggjorde sin uddannelse, åbnede han sin egen sølvsmedje i Bredgade i København. Her fik han hurtig stor succes, og i 1912 åbnede han sin første egentlige Georg Jensen butik.  

Samme år som 1. Verdenskrig - 1914 - åbnede han sin anden butik i Berlin, og selvom krigen ikke førte gode tider med sig, voksede succesen for Georg Jensen. Da krigen sluttede, åbnede han flere nye butikker i Stockholm, London og Paris.

Den voksende succes
I de efterfølgende år vandt Georg Jensen flere designpriser rundt om i verden, og det betød, at den første butik på den anden side af Atlanten åbnede - nemlig i New York i 1924. Efter to år "over there" kom Georg Jensen dog tilbage til hovedstaden. Han ønskede et lidt mere afdæmpet liv væk fra den store verdens designscene.

Georg Jensen døde i 1935, men nåede i sin levetid at se sin vision blomstre og blive til virkelighed. Han efterlod sig et navn af verdensry og et brand som i dag, snart 80 år efter, stadig er blandt de mest anerkendte i verdenen.

Kvalitet og tidløst design
Georg Jensen har skabt en række af klassiske designs og produkter til hjemmet, der alle er udformet i et tidløst design. De klassiske designs er alle med fokus på høj kvalitet i et smukt og funktionelt design.