Grøn - Bring naturen ind

INDRET MED GRØN

De sidste par år har grøn været en trendende farve i de mange moderigtige hjem og igen i år, er grøn en af årets farver. Sidste år var det dog den mørkegrønne nuance, der mindede om de dunkle skove, der var populær, men i år er det også den mere lyse og sarte grønne, der minder om det tidlige forår, som er moderne. Grøn er altså blevet en vedholdende og meget populær farve at indrette med gennem tiden, hvilket kan skyldes, at farven er rar for øjnene og minder os om forår, sommer og natur. Grøn har især vundet frem gennem urtepotter, hvor planter og blomster har tilføjet liv, friskhed og godt indeklima til hjemmet. Men nu har farven udvidet sig og smittet af på møbler, vægge og boligtilbehør, så naturens rolige atmosfære kan komme helt ind i hjemmet.


Grøn er en farve, der er nem at indrette med i alle hjemmets rum. Farven passer nemlig godt sammen med de mere neutrale farver som grå, hvid og sort. Den grønne farve er med til at skabe harmoni og balance, da den efterlader en afslappet stemning, der leder tankerne hen på forår, også på de kolde dage.


Du kan hive den sarte, støvede mintgrøn ind i indretningen og lade de lyse toner sprede forårsstemning hele året. Stil en daybed i stuens lys, pift sofaen op med plaider og puder eller indret hjemmet med lysestager. Grøn er en stærk og karakteristisk farve, og du skal derfor passe på ikke at inddrage for meget grøn. Du kan nøjes med at tilføje nips til indretningen og lade den gennemgående farve skabe balance. Du kan også tage et større skridt og lade enkelte møbler være grønne. Hvis du har mod på det, kan du også male en væg med den flotte farve. Det vil føles som at være i naturen.


Du vil opnå det mest harmoniske udtryk i dit hjem, hvis du vælger grøn i flere forskellige nuancer frem for ét enkelt udtryk. De forskellige nuancer passer godt sammen og falder godt i spænd med de mere afdæmpede farver som hvid, grå og sort. Grøn passer også godt sammen med de gyldne metaller som messing og kobber, som findes i mange nordiske hjem. Du kan blandt andet få glæde af de gyldne detaljer og grønne flader på badeværelset, hvor du kan sætte en sæbedispenser eller skål i marmor og messing fra serien Athene.
Du behøver ikke tage et stort skridt for at få grøn ind i hjemmet. Du kan nemlig få naturen indenfor ved at lade urtepotter med planter og blomster hænge fra loftet eller væggen. Du kan også dekorere dine vægge med billeder og plakater for et grønnere udtryk, lade spisebordet blomstre med det grønne stel New Blossom eller indramme bordet med nogle New Age spisebordstole.