Gryder & pander

Det skal være en fornøjelse at lave mad i køkkenet, og derfor skal dine køkkenredskaber fungere optimalt, så du nemt kan kreere aftensmad.  Uanset om du leder efter gryder med belægning eller i stål, så er alle vores produkter af høj kvalitet og i et godt design.

Gryder & pander - en guide til pleje

Køkkenredskaber i metal ridser overfladen og belægningen på gryder og pander. Det er derfor bedre at anvende redskaber af blødere materialer som træ eller kunststof. På denne side finder du vores store udvalg af gryder og pander til keramisk kogeplade, induktion eller gas.

Gennemvarm din pande/gryde


For at få det bedste udbytte af panden/gryden, anbefales det at skrue helt op for varmen i 2-3 minutter. Herefter skrues der ned igen, og olie kommes på panden. På denne måde bliver siderne varme, og panden/gryden holder temperaturen i længere tid. Sørg for at rengøre din pande og gryde for alle madrester, så de efterladte rester ikke ødelægger belægningen.

Undgå for høj temperatur over lang tid


Pander og gryder kan blive for varme og overophedet, hvilket ødelægger materialet. Det er derfor vigtigt ikke at lade panden/gryden stå på en for høj varme over længere tid. Hvis du hælder koldt vand på en meget varm pande eller gryde, kan det gøre jernet bøjet og skævt. Hold panden eller gryden på middelvarme eller lad dem køle helt af.

Behandling af støbejern


Kom aldrig dine støbejernsprodukter i opvaskemaskinen, da det ødelægger støbejernet.
Vask dine støbejernsprodukter i hånden med varmt vand og smør dem ind i madolie, for at holde dem rene og pæne.
Det anbefales ikke, at bruge sæbe på støbejernsprodukter, da det ødelægger støbejernet.
Tør køkkenredskaber af støbejern helt af, så du undgår rust.
Lad ikke støbejern stå udenfor natten over.

Behandling af non-stick belægning


Non-stick belægning  gør, at både gryder og pander tåler alle slags køkkenredskaber, inklusiv metal. Belægningen gør derfor også, at pander og gryder er meget nemme at rengøre.
Køkkenredskaber med non-stick belægning skal altid vaskes op i hånden, for ikke at ødelægge belægningen.
Brug opvaskemiddel på dine non-stick gryder og pander, så de bliver helt rene. Hvis du ikke bruger opvaskemiddel, vil madrester med tiden forringe non-stick effekten. Du kan derfor heller ikke opbevare mad i gryder med non-stick belægning, da det vil skade overfladen og effekten.
Lad ikke din gryde eller pande med non-stick effekt blive for varm i mere end et par minutter, da den vedvarende høje varme kan ødelægge belægningen.