Hvordan vedligeholder jeg sengetøj?

Vask altid sengetøj før brug

For at holde dit sengetøj smukt og rent, er det vigtigt at vaske dit betræk inden brug. Vask med samme farve eller lignende, da sengetøjet kan indeholde overskydende farve de første par vaske.

Vask med vrangen ud

Skån dit sengetøj og bevar den flotte farve ved at vende vrangsiden ud af. dette bevarer stoffets fibre og farve, og så beskytter du sengetøjets blødhed. Når du vasker dynebetræk, skal du huske ikke at fylde vaskemaskinen for meget op.

Lyn lynlåsen under vask

Ikke alt sengetøj har en lukkefunktion, men hvis dit dynebetræk har, så hold det lukket, når du vasker. Sengelinned fra Juna og Södahl er udstyret med en lynlås, som gør, at tøj og pudebetræk ikke vikler sig ind i betrækket.

Undgå skyllemiddel

Det er en god idé at undgå skyllemiddel, da skyllemiddel ødelægger tekstilfibrene i betrækket. Hvis du ønsker et blødt sengelinned, kan du eventuelt tilføje lidt eddike til vasken. Edikke blødgør og fjerner sæbe og kalk, og så er det skånsomt for miljøet.

Vask ved 60 grader

Sørg for at vaske dit sengetøj ved 60 grader, for at det bliver helt rent og hygiejnen holdes i top. Når du vasker ved 60 grader, binder farven sig også, og sengetøjet holder sig flot og pænt.
Det anbefales at skifte sengetøj hver 14. dag, så bakterier udryddes.

Lad sengetøjet lufttørre

Hvis du gerne vil bevare sengetøjets kvalitet længst muligt, er det bedst at hænge dynebetrækket til tørre. Tørretumbler slider nemlig på betrækkets stofibre, men giver dog det blødeste resultat. Når du hænger dit sengetøj udenfor, får du et frisk og dejligt dynebetræk, der dufter skønt af natur.

Fold dit sengetøj sammen på vrangen

Når du har vasket dit sengetøj på vrangen, er det en god idé også at folde det på vrangen. På denne måde er det hurtigt og nemt at skifte sengetøj. Stik hænderne ind i betrækket og grib fat i hvert fjerne. Tag fat i dynen i hvert hjørne og slå dynebetrækket omkring.

Problemer med at folde et elastiklagen sammen?

Kom ind til vores butikker og få en rådgivning i at folde et elastiklagen sammen.