Altan indretning

Altan Udeliv

INSPIRATION TIL INDRETNING AF DIN ALTAN

Bor man i lejlighed, er det utroligt dejligt at have en altan. Særligt om foråret og sommeren er det skønt at have en altan, da man kan sætte sig ud og nyde solens stråler med en god bog, en kop kaffe eller et glas vin. Altaner er dog sjældent store og rummelige, og der kan derfor nemt opstå problematikker, når altanen skal indrettes eller gøres hyggelig. Når du indretter din altan, gælder det først og fremmest om at udnytte pladsen bedst muligt, så du får mest muligt ud af din altan og har lyst til at tilbringe tiden derude.

Sinnerup giver dig er en række tips til, hvordan du indretter din altan og udnytter de få udendørs kvadratmeter optimalt.

Har du ikke en altan, men en terrasse? Læs meget mere om indretning af terrassen her.

Altan Borddækning

Indretning af altanen kræver oprydning

Der skal ikke meget til før, at små rum virker rodede og uoverskuelige. Det samme gør sig gældende med altaner, der med sine få kvadratmeter gør det svært at indrette optimalt. Skal du få mest mulig glæde af din altan, gælder det altså om at holde altanen ryddet og pæn. Prioriter hvad du vil have på altanen og sving gerne en klud og en kost derude ofte. Ved at holde altanen ryddet og pæn skaber du nemt en indbydende atmosfære, der giver dig lyst til at tilbringe dagen på altanen. Altanen skal være et sted, hvor du får overskud, og det kræver, at der er ro for øjet.

Ficus Havestol altanAltan insekthotel

Prioriteringer - hvad skal din altan bruges til?

Det kræver prioriteringer, når man skal indrette sin altan - særligt hvis man har en mindre en af slagsen. Spørg dig selv, hvordan du helst vil bruge din altan. Spørg dig selv, hvad din altan skal kunne for dig? Skal din altan bruges til at dyrke krydderurter og blomster i flotte urtepotter? Eller skal din altan i højere grad være et sted, hvor du slapper af, solbader eller spiser? Der er sjældent plads til det hele på en altan, og derfor må du prioritere og finde ud af, hvad der betyder mest for dig. Skal din altan hovedsageligt anvendes til afslapning og solskinstimer, er det oplagt at investere i en loungestol, hvor du rigtigt kan slappe af og føle dig komfortabel, frem for eksempelvis et cafésæt. Det gælder altså om at finde ud af, hvordan man ønsker at bruge sin altan og indrette den herefter - især når pladsen er så begrænset, så du undgår at have ting stående på altanen, som du aldrig rigtig benytter.  

Altan To Drink glasAltan Relax

Møbler i luftigt materiale og lyse farver

Da altaner ofte er små, kan det være en god idé at få altanen til at syne større, end den egentlig er. Skab en fornemmelse af mere plads igennem det rette valg af møbler. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke møbler du vælger, når du indretter din altan. Eksempelvis kan større havemøbler i træ hurtigt få altanen til at virke proppet eller overfyldt.
Vælg derfor nogle møbler i luftige eller lette materialer og gerne i lyse farver. Det giver nemlig en fornemmelse af mere plads og luft på altanen, hvilket skaber et afbalanceret og roligt udtryk, som inviterer til afslappende stunder i solskinsvejret. Med lette møbler er det også muligt for dig at flytte lidt rundt på tingene, hvis der ikke er plads til det hele på én gang. Det skaber et overskueligt og behageligt udtryk på altanen, så man rigtigt kan slappe af.  

altan møbler

Skab en grøn oase

Vi mennesker har godt af naturen, frisk luft og synet af grønne planter. Planter er med til at skabe en hyggelig og personlig atmosfære og er oplagte at have stående på altanen. Indret din altan med urtepotter, blomster og krydderurter og skab en grøn oase som både er praktisk og smuk. Planter er et must på altanen, da de er med til at skabe en følelse af at være rigtig udenfor i det grønne eller i en lille have.
Har du en lidt større altan, kan du dedikere et hjørne af altanen til urtepotter, plantekasser og planter og skabe en form for plantereol. Har du derimod en mindre altan, kan du hænge planterne op eller bruge altankasser, så du sparer en masse gulvplads, som kan bruges til noget andet. På den måde får du naturen ind på den lille altan, uden at skulle gå på kompromis med pladsen samtidig med, at dine naboer kan nyde synet af din smukke grønne oase.

altan urtepotter

Indret din altan med plaider og puder i lyse nuancer

Tilføj altanen hygge, personlighed og farver ved at indrette din altan med puder, hynder og plaider. Puder og plaider gør både møblerne på altanen mere komfortable, alt imens de bidrager til en afslappet og hyggelig stemning. Vælg gerne puder og plaider i lyse farver til din altan, som har et sommerligt stribemønster i friske farver.  

plaidhynder

Lys og lanterner

Gør din altan klar til hyggelige sommeraftener med lys og lanterner, så du får et hyggeligt skær på de sene sommeraftener på altanen. Du kan eksempelvis hænge en lyskæde op på din altan eller indrette altanen med lanterner i forskellige størrelser. Vil du gerne undgå levende lys på altanen, kan du hos Sinnerup købe LED-lamper og LED-lys, der bidrager med den samme hyggelige stemning som levende lys. Har du eksempelvis set vores lanterner Selene og Gaia i bambus? De kan helt sikkert være med til at løfte stemningen på altanen, uden at du behøver at bekymre dig om de levende flammer - du sætter blot et LED-lys ind i lanternen. Du kan også vælge vores solcelle-lanterne Shine bright, som lader op i solens stråler, så den er klar til at lyse, når mørket falder på.  

Altan lanterner

Drop møbler på de helt små altaner

Har du en meget lille altan, kan du overveje helt at undlade møbler på altanen. Nogle altaner er så små, at selv den mindste havestol får altanen til at virke overfyldt. Er dette tilfældet på din altan, kan du i stedet lade altandøren stå åben og inddrage lidt af lejligheden. Sæt eksempelvis planter og lanterner udenfor, mens en siddehynde, puder eller en lille havestol kan stå indenfor i dørkarmen. På den måde får du stadig følelsen af at sidde udenfor, da du kan nyde solens stråler samtidig med, at der er lidt grønt og hyggeligt at se på udenfor. Du kan også have en lille klapstol stående på altanen, som du kan sidde på i dørkarmen med åben altandør. Når du så ikke bruger stolen, kan du folde den sammen og gemme den på altanen.
indret sommerhusindret terrasseLourdes indretter med Sinnerup