Keramik

Er du også helt vild med design i keramik? Det er vi . Her finder du de smukkeste keramik vaser og keramik urtepotter i unikke designs.

Hvad er keramik?


Betegnelsen keramik dækker over produkter der er lavet i ler, hvorefter de opvarmes til omkring 2000 grader. Betegnelsen dækker ligeledes over flere forskellige former for keramik. Stentøj og porcelæn er eksempelvis to forskellige former for keramik. Forskellen på de forskellige typer af keramik ligger i leret, samt hvilken temperatur leret brændes ved.

I Danmark har vi en stolt tradition for keramik. Keramik og teknikken bag er gammel og kan spores helt tilbage til før oldtiden. Vi skal dog helt op til  1800-tallet, før der for alvor begyndte at ske noget med udviklingen og produktionen af keramik i Danmark. Keramikværksteder og produktioner skød op i det danske land, og keramikken blev allemandseje. I dag er keramik stadig en stor del af vores indretning og tidens trends. Keramikken har vundet stor indpas i vores stil og indretning blandt andet i form af vaser, urtepotter og lysestager.

Keramik i forskellige farver, former og størrelser


Det skønne ved keramik er, at materialet nemt kan tilpasses tiden trends og den personlige stil. Hvad end man ønsker brugskunst i neutrale farver og med rene linjer eller brugskunst i sprudlende farver med vilde former, kan det fås i keramik. Med keramik er det  muligt, at skabe en masse vidt forskellige visuelle udtryk og dermed udtrykke sin egen personlige stil i sin indretning.

Her kan du læse mere om keramik.