Kork

Er du vild med kork som materiale? Vi har et bredt udvalg af lækre Kork designs. Hvad enten du mangler en smuk lampe, lækre opbevaringskrukker eller fine coasters, så har vi hvad du søger.
SINNERUP opbevaringsglas medium 2 stk.
Opbevaringsglas medium 2 stk.

Opbevaringsglas er den perfekte løsning til dig, der ønsker en praktisk og æstetisk opbevaring af dine madvarer. De to ens glas med tætsluttende korklåg gør det muligt at opbevare alt fra nødder, kerner og havregryn til kaffe, te og bønner. Du vil opleve, at de gennemsigtige, enkle krukker på hylder og i skuffer bliver en dekorativ og personlig del af din indretning.

Æsken indeholder 2 stk.
Størrelser på lager:
ONESIZE
CLEAR

Det dekorative materiale: kork

Kork er genkendeligt ved dets naturlige og lysebrune ydre. Kork er et dekorativt materiale, som kan bruges til mange forskellige formål.

Det er både praktisk og et dekorativt materiale, som kan bruges i indretningen. Kork kan bringe varme ind i boligen med sin jordnære farve, men det har også et råt look, da kork har en speciel struktur. Den rå struktur som kork har, kan i nogle hjem bryde med den enten feminine eller den minimalistiske, nordiske indretning.

Kork er stort set et multiprodukt. Det bruges til gulve, isolering, som erstatning til læder og meget andet.
Hos Sinnerup har vi også gjort kork til en del af sortimentet. Du kan b.la. finde praktiske og flotte glaskrukker med kork låg til opbevaring af fx tørvarer. Kork absorberer lydbølger og kan forbedre akustikken i et rum. Vælg derfor en opslagstavle i kork, der både pynter, giver en mere behagelig akustik, og som kan bruges til at hænge vigtige papirer op på eller vise fine billeder.
Du finder også bordskånere, dækkeservietter, coastere og salt- og pebersæt i kork, der vil sætte et hyggeligt og rustik præg i hjemmet.  

Kork og dets mange fordele


Kork er ikke blot pænt, men har også mange fordele ved sit materiale. Kork er et naturmateriale, hvilket vil sige, at kork fremstilles uden nogen former for indblanding af andre stoffer og kemikalier. Kork har den egenskab, at den ved opvarmning selv danner harpikslignende lim, der kan lime kork stumperne sammen. En anden stor fordel ved kork er, at overskydende kork støv bruges til at suge olie op fra havet. Når man fremstiller kork anvendes alt overskydende materiale og intet går til spilde.

Kork er et super bæredygtigt materiale. Korkegen optager mere Co2, end det afgiver, selv når man medregner transport og produktion af korkprodukter. Man genbruger træernes evner, da man kan høste fra det samme træ 15-18 gange i dets levetid. Der bliver derfor ikke fældet træer i forbindelse med at fremstille korkprodukter.

Kork kan bruges til rigtig mange forskellige formål. Kork er nemlig et materiale, som er næsten uigennemtrængeligt for luft og vand, derfor anvendes kork ofte til propper og låg. Kork er også brandhæmmende, hvilket gør materialet anvendeligt i særligt køkkenet til eksempelvis bordskånere. Derudover er kork også lydabsorberende, hvilket gør det fordelagtigt at bruge på kontorer, hvor akustikken skal være behagelig.  

Du skal ikke være bekymret for, at dine ting i kork ikke kan tåle særlig meget. Kork er utroligt slidstærkt og med en høj slidstyrke, så du kan have dine ting i kork i mange år.

Hvor stammer kork fra?


60 procent af verdens kork stammer fra Portugal, som i mange år har været de største producenter af naturmaterialet. Portugal er indehavere af kork egetræerne, der udgør 700.000 hektarer af skov, som svarer til 8% af Portugals samlede areal. Det er ulovligt at fælde kork træerne uden tilladelse, og træet er endda også landets nationaltræ.
Kork stammer fra barken på korkegen. De smukke kork egetræer kan blive høstet første gang, når træet er 25 år gammelt, og efterfølgende ca. hvert 8-10 år, da træet skal have dannet nyt bark og dermed kork.  
Når kork skal høstes, sker det mellem maj og august, da korken lettere kan trækkes af træet her. Dette udføres af professionelle folk, så det er sikret, at træet ikke tager skade.

Kork er altså et fantastisk materiale, der med sine egenskaber giver god samvittighed og vil pynte i hjemmet.