CITRON + BASILIKUM- En halv citron i skiver
- En håndfuld basilikumblade
- 2 tebreve, lemongrass eller grøn te
- 1 l kogende vand
KOKOS + LIME- 1 lime i skiver
- 2 tebreve, evt. grøn eller kokos te
- 1 l opvarmet kokosvand
FERSKEN + INGEFÆR- 1 fersken skåret i skiver
- 4 tynde skiver ingefær
- 2 tebreve, passionfrugt eller fersken
- 1 l kogende vand
BROMBÆR + MINT- En håndfuld brombær
- En håndfuld mynteblade
- 2 tebreve, forest fruit eller anden bær te
- 1 l kogende vand
FREMGANGSMÅDESkyl og klargør ingredienserne. Din iste kan mikses på kryds og tværs alt efter præferencer,
hvor fremgangsmetoden er ens.
Kog vandet og tilsæt smagsgiveren (teen) enten som løst eller som brev. 1 brev svarer til 1 spsk. løs te.
Her sigtes isteen før servering. Jo kraftigere smag, jo længere tid bør teen afgive smag.
Smag isteen til med Stevia sødemiddel eller honning, men vær OBS på, at det kræver mere honning
for at opnå samme sødning som sødemiddel. Vil du have en mere frugtig smag og naturlig sødning,
kan du tilsætte 1 dl friskpresset saft / juice til din iste.
Laves isteen aftenen før, hvor den primært passer sig selv, kan den serveres den efterfølgende dag,
i en afkølet kold servering.
TIP: Laves en mere koncentreret iste, ved at lade teen trække længere, kan du ved servering bruge
isteen på samme vis som saft. Et serveringsforslag er, at blande halv iste og halv danskvand.
En super frisk læsedrik - Velbekomme!