Naturligt design

Indret med varme, naturlige farver

Varme, naturlige nuancer bliver en af de trendende farver for 2019. I det forrige år var der knald på farverne, men i år bevæger indretningen sig mere i retning af de varme, naturlige og rolige nuancer, der minder om naturens jordnære farver, efterårets skiftende blade og den varme aftensol om sommeren. Alle nuancer af brun og farverne gylden, rust og gul er nogle af de farver, som vil dominere i årets indretning. De helt store farver bliver især gylden, sennepsgul og terracotta, som især vil komme til udtryk i møbler og boligtilbehør. Det naturlige og klassiske materiale træ vil med sine gyldne toner og naturlige look også vinde frem og finde en plads i boligindretningen og fuldende det klassiske, nordiske hjem, som vi kender det.

Det skønne ved de bløde og gyldne jordfarver er, at de tilføjer hygge, personlighed og charme til hjemmet og efterlader en fornemmelse af de skiftende årstider og den varme sommersol. Også materialer som træ og læder er med til at hive naturen indenfor og sætte et nordisk præg på indretningen i et afslappet, men moderne udtryk. Du kan blandt andet sætte en brun Victor stol af læder i hjørnet af stuen og skabe en hyggelig krog, eller være modig og udskifte sofaen med en gul Miami chaiselong med egetræsben. Du kan også gå stille og roligt til værks ved at tilføje et par puder eller et lammeskind til lænestolen eller sofaen og på denne måde ændre møblets udtryk.

En trend mere, som vi kommer til at opleve i år 2019, er de tørrede blomster på bordene frem for de friske, prangende blomster. Her er buketterne med til at sprede varme og naturlige nuancer, der matcher hjemmets øvrige jordfarver og især møbler af træ.
De naturlige materialer sætter et rustikt og charmerende præg på indretningen samtidig med, at de hver især er unikke og har sin egen historie at fortælle. Især træ findes i mange sorter med forskellige knaster, mønstre og farver, der nemt kan tilpasses til alle hjem. Du kan blandt andet indrette hjemmet med de rustikke møbler fra Amira-serien eller de mere retro møbler fra Seva-serien.

De gyldne, naturlige og jordnære farver kan sættes sammen på kryds og tværs af nuancer. Sammen er de med til at fremhæve hinanden, skabe balance og efterlade en rød tråd i hjemmet. Du kan for eksempel indrette hjemmet med gyldne metaller som messing og kobber og på denne måde lade de små detaljer bløde hjemmet op. De varme farver kan også nemt sættes sammen med de mere neutrale toner som hvid, grå og sort, hvilket vil skabe en mere let og skandinavisk stil i boligen, der ikke vil slå fejl. De brune overflader vil nemlig stå i kontrast til de mere neutrale og hvide flader, der findes i hjemmet. De varme, gyldne farver kan også med fordel sættes sammen med grøn, hvor især urtepotter med levende planter vil fuldende det naturlige og jordnære look og lede tankerne hen på de varme årstider.