Nemme og lækre opskrifter

3 opskrifter på lækre retter


Her kan du afprøve tre lækre opskrifter på nemme retter. Retterne er super hurtige at lave, og så smager de fantastisk!


Velbekomme!

Grøn spaghetti

SINNERUP Gourmet Stone tallerken 2 stkSINNERUP  Gourmet Stone skålSINNERUP Mundservietter 4 stkAIDA ENSO sort mat finish 16 dele
Farverig spaghetti med grønkål eller spinat.

RÅVARER

  • Spaghetti eller grøntsags spaghetti

  • 4 fed hvidløg

  • 5 håndfulde frisk grønkålsblade / spinat

  • Revet parmesan
Krydderier: Havsalt + friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE
Kog spaghettien efter anvisning på pakken i en gryde med letsaltet kogende vand.
Imens skrælles hvidløget. Bruger du grønkål, fjernes stilkene fra grønkålensbladende.
Tilsæt hvidløg og bladene i gryden, og lad koge i 4-5 min.

I en foodprocessor / blender hældes et skvæt olivenolie i, og en lille håndfuld revet parmesan.
Tag hvidløget og kålen direkte fra gryden, og op i blenderen. Blend 2-3 min til du får en fin jævn konsistens.

Hæld vandet fra spaghettien, men spar en smule i bunden afhængig af konsistensen.
Vend grøntsags-saucen med din spaghetti og smag til med citron, havsalt og friskkværnet peber.

TIP: Laves din spaghetti som grøntsags-spaghetti, kan du vha. en grøntsagsswirl lave spaghetti af
eksempletvis squash eller du kan bruge fintsnittet spidskål - kun fantasien sætter grænser.
Bruger du grøntsager, kan de let blacheres i 2-3 min i det kogende vand.

Kylling i karry

GENSE Fuga bestiksæt 16 dele blankSINNERUP Gourmet Stone skål sæt 3. stk.SINNERUP Jute dækkeserviet rundSINNERUP Mundservietter 4 stk
Nem og lækker kylling i karry med kokosmælk og spidskål.

RÅVARER

  • 2 dl kyllingefond

  • 2 dl kokosmælk

  • Frisk citron

  • Finsnittet spidskål

  • Forårsløg
  •  
  • Kyllingbryst
Krydderier: 2 spsk. karry + 2 tsk. gurkemeje + havsalt + friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE
Kyllingebrystet soigneres og skæres i grove tern.
Svits krydderierne i olie i en gryde / dyb pande, til det begynder at dufte i køkkenet.
Tilsæt de grove tern af kyllingebryst, og lad det brune på alle sider.

Kyllingebrystet kan serves på siden, eller blive i panden, imens karrysaucen tilberedes.
I panden tilføjes kyllingefond (eller 1 dl vand + 1 kyllingeboullion) og kokosmælken.
Lad det simre i 10 minutter, og smag til med havsalt, friskkværnet peber og frisk citronsaft.
Imens finsnittes spidskålet.

TIP: Vil du gerne tykne karrysaucen, for en mere cremet konsistens, så tilføj 2-3 spsk.
græsk yoghurt / skyr, når saucen er kølet en smugle af inden servering.
Der kan serveres æbler i tern og forårsløg til retten som tilbehør.

Æggewrap

SINNERUP Gourmet Stone tallerken 2 stkAIDA RAW frokost tallerken Ø 23 cm midnight blue 23 cmSINNERUP HvidløgstapenadeSINNERUP Trøffel pestoSINNERUP Salt med hvidløg og chili
Dejlige æggewraps til frokst eller madpakken.

RÅVARER

  • 2 æg

  • Lidt smør til stegning

  • 1 håndfuld frisk spinat

  • 200 g røget laks

  • Flødeost neutral, light
  •  
  • Evt. en moden avokado
Krydderier: Havsalt + friskkværnet peber

FREMGANGSMÅDE
I en skål klækkes 1 æg, der svarer til en enkelt portion. Pisk æg og salt sammen.
På en middelvarme pande smeltes smøret.

TIP: Steg helt tynde æggewraps! Det gøres lettest ved at piske ét æg af gangen, vend det på panden,
og pisk derefter et nyt æg, imens det første steger på panden.

Find flødeosten frem. Fjern stenen i avocadoen og skær avocadokødet i skiver.
Skyl og ryst spinaten tør. Smør flødeosten på de stegte æggewraps, fordel spinat, avocado og laks oven på.
Pres evt. lidt frisk citronsaft henover afhængig af egne smagspræferencer.
Rul æggewrappen sammen, kan skæres i mindre bider, eller serveres som wrappen er.



Opskrifter og billedmateriale er produceret af og lavet i samarbejde med Nordic Impact.
Læskende drikkeDe skønneste drinksLækker iskaffe