Opskrift: Nips lækre juletrøffelkugler med kirsebær (ca. 20 stk)
TRØFFELMASSE
- 600 g kagerester (evt. brownie og/eller mazarinkage)
- 100 g mørk chokolade
- 2 spsk god mørk rom
- 3 spsk kakaopulver
- 150 g revet marcipan
- 6-8 spsk kirsebærsovs
Fremgangsmåde:
- Bræk ca. 500 g kagerester i små stykker og kom dem i en stor røreskål.
- Smelt chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn.
- Hæld det ned i skålen med kagerester, sammen med mørk rom, kakaopulver og revet marcipan.
- Ælt hele molevitten godt rundt og tilsæt lidt efter lidt kirsebærsovsen. Trøffelmassen må ikke blive for 'våd', men skal stadig tage smag fra kirsebærsovsen. Hvis massen bliver for 'våd' kan du tilføje lidt flere kagerester og ælte igen.
- Sæt herefter skålen på køl i ca. 1 time (eller mere) til trøffelmassen er fast og kan trilles til kugler.
- Læg trøflerne på et skærebræt og sæt det i køleskabet imens du laver dekorationen.
DEKORATION
- 200 g hvid chokolade
- 75 g grofthakket mandler uden skal
- Evt. spiseligt sølvstøv
Fremgangsmåde:
- Smelt chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn.
- Tilsæt de hakkede mandler og bland det godt sammen.
- Med en gaffel kan du nu vende/trille trøflerne i chokoladen og herefter lægge dem til tørre på et stykke bagepapir.
- Drys eller pensel evt. med lidt spiseligt sølvstøv når chokoladen har sat sig.
Du kan opbevare juletrøflerne i en kagedåse i køleskabet i nogle dage.