Pillivuyt

Det verdenskendte Pillivuyt er skabt af brødrene Jean Louis Richard og Charles Pillivuyt. De købte i 1818 en gammel murstensfabrik med en drøm om at skabe stilrent kvalitets porcelæn. Brødrene Pillivuyt skabte i deres levetid et brand, der blev berømt for smukt design og kvalitet. Og Pillivuyt tallerkener har siden været ensbetydende med unikke stilrene designs.

Pillivuyt - porcelæn i høj kvalitet

I 1818 begyndte Jean Louis Pillivuyt sin rejse, da han som ung købte en murstensfabrik i Frankrig. Han ville dog ikke producere mursten, men i stedet skabe porcelæn til det franske køkken. Det var svært at lave porcelæn, men fabrikkens beliggenhed muliggjorde det, da der både var vand fra floder, træ fra skove og bjergarten kaolin, som netop er den vigtigste ingrediens i udarbejdelsen af porcelæn.
Pillivuyts porcelæn blev glædeligt modtaget, og det gik hurtigt fremad for Pillivuyt - han modtog nemlig allerede sin første designpris i 1823, og det blev starten på hans store succes.

Det var Pillivuyts ønske at skabe porcelæn, der var både holdbart og smukt, så professionelle kokke og madelskere kunne få glæde af stellet. Kvaliteten skal nemlig være helt i top, når det skal benyttes i både køkkenet og på spisebordet. Det betyder, at Pillivuyt er ekstra modstandsdygtigt overfor stød eller slag, da det netop er blevet udarbejdet i samarbejde med de dygtigste kokke, der ved hvad porcelænet skal kunne klare.