Se alle
Produkter
Pris

Royal Copenhagen

Navnet i sig selv er blevet synonym med dansk design og
æstetik, når det er allerbedst. Her på shoppen finder du et
stort udvalg af Royal Copenhagen, som stadig den dag i dag,
værner om de stolte traditioner, som blev grundlagt på Den kongelige Porcelainsfabrik.


Forrige side123Næste side
Forrige side123Næste side

Læs mere om Royal Copenhagen her

Den Kongelige Porcelainsfabrik blev grundlagt helt tilbage i 1775 i en gammel gæstgivergård i Købmagergade kongens København. Den Kongelige Porcelainsfabrik blev promoveret og protected af Juliane Marie som var engedronning og det var også på grund af den royale indflydelse af fabrikkens mærke blev de tre bølger.

De tre bølger dengang såvel som idag


De tre velkendte bølger, som stadig pryder Royal Copenhagens omfattende produktion, symbolisere de tre farvande i Danmark - Lillebælt, Storebælt og Øresund og var på den måde tiltænkt som et samlende element omkring fabrikken. Oprindeligt blev fabrikken grundlagt af den tidligere apoteker, Frantz Heinrich Müller, men i 1868 overgik fabrikken til private hænder og blev i 1882 overtaget af Aluminia som var en populær keramik fabrik på Christianshavn. Herfra blev Den Kongelige Porcelænsfabrik ledet af Phillip Schou som  kort efter overtagelsen rykkede produktionen til Frederiksberg i Aluminias lokaler.

Nye kreative kræfter ved roret


To år efter overtagelsen blev Arnold Krog, som var arkitekt, ansat som kunstnerisk leder og det var under hans kyndige ledelse af nogle af porcelænfabrikkens mest fremtrædende og æstetiske produktion så dagens lys. Det var også i denne periode af fabrikken i 1889 deltog i Verdensudstillingen i Paris. Verdensudstillingen har igennem tiden dannet rammen om mange danske successer som PH, Kähler og mange flere. Og også Arnold Krogs bidrag fandt stor billigelse i Paris hvor de vandt Grand Prix.

Den enes død, den andens brød


På trods af, at Aluminia overtog Den Kongelige Porcelænsfabrik - og ikke omvendt, endte det til sidst med at være Den Kongelige Porcelainsfabrik der trak det længste strå. Efter faldende interesse og hårde tider lukkede Aluminia i 1969 produktionen og tilbage stod Den Kongelige Porcelainsfabrik.

Fabrikken fortsatte sit virke og i 1972 opkøbte man Georg Jensen og 13 år senere slog man pjalterne sammen med Holmegaard Glasværk og det var i denne forbindelse at Royal Copenhagen som brand så dagens lys. Successen var stor og blot to år senere kom også Bing & Grøndahl med på holdet. Sammen har nogle af Danmarkshistoriens største giganter formået at sætte dansk porcelæn, dansk kunsthåndværk og de tre bølger på verdenskortet under det mere moderne navn Royal Copenhagen.

Så når du køber porcelæn fra Royal Copenhagen får du meget mere end blot et smukt produkt, du får en lille del af et helt unikt stykke Danmarkshistorie.