Sengetøj

Der er intet bedre end at lægge sig i en seng med nyt sengetøj! Find et kæmpe udvalg af kvalitets sengetøj, både til enkelt og dobbelt dyne.  Find sengetøj i mange forskellige farver og mønstre, som kan være med til at sætte dit personlige præg i soveværelset.
SINNERUP Waves sengetøj
Størrelser på lager:
140X200 (alm. længde)140X220 (ekstra længde)
KHAKI

Sengetøj - vedligeholdelse og pleje

Et smukt, frisk og behageligt sengelinned er vigtigt for en god nattesøvn. Der er nemlig ikke noget bedre, end at ligge i sengen med et rent og nyt dynebetræk over kroppen. Det er derfor vigtigt at holde sengetøjet behageligt og smukt, så det både føles rart mod huden og ser præsentabelt ud på sengen. Vi har derfor opstillet nogle gode råd, tips og trick til, hvordan du passer bedst muligt på dit sengetøj, så det holder sig rent, flot og behageligt i lang tid.

Vask altid sengetøj før brug
For at holde dit sengetøj smukt og rent, er det vigtigt at vaske dit betræk inden brug. Vask med samme farve eller lignende, da sengetøjet kan indeholde overskydende farve de første par vaske.

Vask med vrangen ud
Skån dit sengetøj og bevar den flotte farve ved at vende vrangsiden ud af. dette bevarer stoffets fibre og farve, og så beskytter du sengetøjets blødhed. Når du vasker dynebetræk, skal du huske ikke at fylde vaskemaskinen for meget op.

Lyn lynlåsen under vask
Ikke alt sengetøj har en lukkefunktion, men hvis dit dynebetræk har, så hold det lukket, når du vasker. Sengelinned fra Juna og Södahl er udstyret med en lynlås, som gør, at tøj og pudebetræk ikke vikler sig ind i betrækket.

Undgå skyllemiddel
Det er en god idé at undgå skyllemiddel, da skyllemiddel ødelægger tekstilfibrene i betrækket. Hvis du ønsker et blødt sengelinned, kan du eventuelt tilføje lidt eddike til vasken. Edikke blødgør og fjerner sæbe og kalk, og så er det skånsomt for miljøet.

Vask ved 60 grader
Sørg for at vaske dit sengetøj ved 60 grader, for at det bliver helt rent og hygiejnen holdes i top. Når du vasker ved 60 grader, binder farven sig også, og sengetøjet holder sig flot og pænt.
Det anbefales at skifte sengetøj hver 14. dag, så bakterier udryddes.

Lad sengetøjet lufttørre
Hvis du gerne vil bevare sengetøjets kvalitet længst muligt, er det bedst at hænge dynebetrækket til tørre. Tørretumbler slider nemlig på betrækkets stofibre, men giver dog det blødeste resultat. Når du hænger dit sengetøj udenfor, får du et frisk og dejligt dynebetræk, der dufter skønt af natur.

Fold dit sengetøj sammen på vrangen
Når du har vasket dit sengetøj på vrangen, er det en god idé også at folde det på vrangen. På denne måde er det hurtigt og nemt at skifte sengetøj. Stik hænderne ind i betrækket og grib fat i hvert hjørne. Tag fat i dynen i hvert hjørne og slå dynebetrækket omkring.