Støbejern

Mangler du støbejernsgryder, -pander eller -tallerkener? Så er siden her for dig. Vi har masser af lækre støbejerns produkter, i mærker som: Creton Maison, STAUB, MORSØ og Claus Holm. Lad dig inspirere til en delikat madlavning med lækre produkter i støbejern.

Støbejern - et perfekt køkkenmateriale

Det skal være en fornøjelse at lave mad i køkkenet og derfor skal køkkenredskaberne fungere optimalt og være af de bedste materialer. For at de kan være det, kræver det, at man har en grundlæggende viden, om hvordan køkkenredskaber af støbejern skal behandles.
Støbejern er et komplekst materiale, som består af jern, kulstof, fosfor, mangan, silicium og svovl. Materialet har været anvendt i flere hundrede år og har været kendt i Europa siden midten af 1400-tallet. Støbejern har især været anvendt til gryder og kanoner, men også til byggeri.

Støbejern- et holdbart og smukt materiale
Støbejern er et meget slidstærkt og holdbart materiale, der kan holde hele livet, hvis det passes ordentligt. Det tunge metal er perfekt til mad, der skal udsættes for varme længe, da metallet holder på varmen og kan tåle høje temperaturer. Materialet er også godt til de mindre køkkenredskaber som en morter, der med sit tunge look og sorte farve tilføjer et råt udtryk.  

Behandling og pleje af støbejern
Kom aldrig dine støbejernsprodukter i opvaskemaskinen, da det ødelægger støbejernet.
Vask dine støbejernsprodukter i hånden med varmt vand og smør dem ind i madolie, for at holde dem rene og pæne.
Det anbefales ikke, at bruge sæbe på støbejernsprodukter, da det ødelægger støbejernet.
Tør køkkenredskaber af støbejern helt af, så du undgår rust.
Lad ikke støbejern stå udenfor natten over.