Vaser

Blomster og planter i dekorative vaser giver en skøn stemning i hjemmet og er med til at gøre dit hjem personligt. Vi har dem på bordet, i vindueskarmen eller på en hylde. Kig dig omkring, måske finder du din nye yndlings vase.

Vaser gør hjemmet mere personligt


Vaser betyder meget for indretningen, da de både er smukke i sig selv, men også med friske blomster, grene eller evighedsbuketter i. Du kan let bringe naturen ind i hjemmet med vaser. Vasens udseende og form er vigtig for det overordnede helhedsindtryk af dine blomster, og det kan derfor være smart at have flere forskellige slags vaser alt efter blomster, buketter eller grene.
Hos Sinnerup tilbyder vi flere forskellige vaser, så du kan vælge det udtryk, der passer bedst ind i din bolig eller til din blomstersmag. Vi har både:

•Glasvaser
•Keramikvaser
•Porcelænsvaser
•Stentøjsvaser
•Høje vaser
•Lave vaser
•Slanke vase

Vaser i flere materialer


Vælg mellem flere materialer og skab et spændende og varierende udtryk i din bolig. Miks glasvaser, keramikvaser, porcelænsvaser og stentøjsvaser og udtryk din egen stil. Miks også gerne forskellige størrelser og lav dit eget stilleben. Du kan også holde dig til en enkelt stilart eller lade din vase stå alene.

Store vaser


Høje vaser er smukke at se på. De har nemlig et elegant og betagende udtryk over sig, der efterlader en rolig atmosfære i rummet. Høje vaser passer selvfølgelig bedst sammen med blomster eller grene, der er lange, så buketten ikke forsvinder, og så vasen ikke ser for overvældende ud. Er din høje vase slank og lige, passer den bedst til de lidt mere enkle buketter med for eksempel liljer. Er din høje vase derimod mere rummelig, passer den bedre til en lidt kraftigere buket. Her er det en god idé, at vasen er smallere i halsen end i kroppen, så buketten falder flot. Det vigtigste er dog at huske, at stilkene skal nå hele vejen ned til bunden af vasen.

Små vaser


De små, lave vaser larmer ikke for meget i indretningen, og er derfor nemme at placere i hjemmets mange rum, uden at de tiltrækker for meget opmærksomhed. Du kan både bruge små, runde og enkle vaser, eller du kan bruge de lidt mere vovede og dekorative vaser, der udforsker form og farve. Du kan også mikse forskellige udtryk for et mere spændende look.
Lave vaser ser flottest ud med lave buketter, hvor blomsterstilkene når vasens bund og ikke står og flyver i vandet. Det skaber nemlig den bedste balance og harmoni. Du skal derfor kigge efter lave blomster eller beskære din buket, så den passer i vasens højde. Det gør dog ikke noget at buketten fylder noget og rækker ud over vasehalsen, som især vil se flot ud til de runde, små vaser.

Slanke vaser


Slanke vaser er smukke med og uden blomster, da de bidrager med en hjemlig, personlig og dekorativ indretning. En enkelt blomst eller to i en fin, smal vase udsender også et elegant og enkelt udtryk. Leder du efter en vase, der tager sig godt ud til en enkelt blomst, skal du kigge efter slanke, smalle vaser. Det er vigtigt, at vasen er smal, så blomsten ikke skøjter rundt i den store vasehals, da det udsender et rodet og klodset look. Gå i stedet efter vaser med en smal åbning, så stilken bliver holdt på plads.

Info om cement, terracotta, metal og messing


Når det gælder cement eller terracotta, skal man være opmærksom på, at materialet kan afgive fugt, hvis du tilsætter vand, og det er derfor en god idé at løfte vasen med fx filtdutter, en underskål eller en marmorbakke. Cement og terracotta kan ikke være 100 % vandtæt, da materialet absorberer vand, og der kan derfor dannes kondens under vasen. Alle varer har dog fået en indvendig coating, som afhjælper absorberingen.
Metal og messing er heller ikke 100 % vandtæt, da metal kan afgive rust eller have små utætheder i svejsningen. Derfor anbefaler vi altid, at disse varer også sættes på bakker, filtdutter, forhøjer eller andet, som kan findes i butikken.

Dette er materialernes naturlige egenskaber, og man skal derfor tænke over, om man sætter en cementvase på et træbord eller lignende. Alternativt kan man benytte tørrede blomster i vasen, hvilket giver et moderne udtryk.