Morsø

Morsø findes allerede siden 1853 og blev grundlagt af N.A.Christensen. Han producerede ovne, der blev kendt i hele Danmark efter kort tid. Til 100 års jubilæum blev der oplagt en ny serie opkaldt efter grundlæggeren. Den er bestående af pander og gryder, der er fremstillet af hjernholdig metal, i tidsløs og traditionel design.

Morsø - Dansk kvalitet

Morsø Jernstøberi blev skabt tilbage i 1853, hvor N.A. Christensen grundlagde brandet. I begyndelsen lavede Christensen redskaber til gryder, potter og pander, men senere begyndte han også at producere brænde- og kakkelovne. Han blev efterfølgende meget kendt for sine ovne, og hele Danmark beundrede hans værker. Morsø begyndte også at levere sine kakkelovne til skoler, kirker, ministerier og endda til selveste kongehuset. Dette betød, at Morsø i 1915 fik tildelt en titel som Kongelig Hofleverandør.

Varme flammer
De populære kakkelovne skiftede look i 50’erne. Opfindelsen af centralvarme betød nemlig, at brændeovnene kom til. Brændeovnen afslørede, i modsætning til kakkelovnene, de levende flammer og gløder, hvilket betød at de smukke ovne nu efterlod en helt særlig stemning i hjemmet. Brændeovnen blev altså en hygge- og varmespreder i hjemmet og dermed et produkt med mere end én funktion. Dette resulterede i, at Morsø blev særligt eftertragtet og hurtigt udviklede sig til en global designvirksomhed.

Redskaber til køkkenet
Men det er ikke kun brændeovne, som Morsø er kendt for. Deres pander og gryder i sort støbejern er også en succes. Morsø har nemlig skabt funktionelle og æstetiske produkter til køkkenet og madlavningen, som har gjort hverdagen nemmere. Den tidløse serie af køkkentøj er skabt i et traditionelt og anvendeligt design, som gør køkkenet til et dejligt rum at være i.  
Sort støbejern er blevet Morsøs kendetegn. Materialet er nemlig et unikt produkt, der holder fantastisk godt på varmen samtidig med, at det er et materiale i høj kvalitet, der ikke kan slides op.

Dansk Design
Morsø har i mange år skabt danske og kvalitetsrige design til både køkkenet og hjemmet. Vaser, lysestager og fyrfadsstager er blevet skabt i bløde former og kurvede detaljer, der efterlader hjemmet med en unik indretning. Morsø har været på forkant med sine design, som altid har været funktionelle og i de bedste materiale med tanke på miljøet.