Appétit madserie fra Sinnerup

Det er med stor ære, at vi endelig kan præsentere vores nye lækre madserie Appétit

Det skal være enkelt at lave god og smagfuld mad i hverdagen. Sinnerup Appétit serien er skabt med inspiration i denne tankegang og kan derfor være med til at pifte hverdagsmaden op med specialiteter lavet på gode råvarer i høj kvalitet.
Smag, kvalitet og enkelthed. Det er de tre kendetegn for vores nye madserie Sinnerup Appétit, der indeholder gourmet specialiteter med alt fra pesto, dip og krydderier til olivenolie, kaffesirup og chokolade spread. Det skal nemlig være nemt at lave lækker mad - blot ved at anvende nogle få specialiteter kan du fremtrylle et lækkert måltid, der har en spændende smag.  

Opskrifter fra kokken Nicolas Vahé


Den anerkendte franske kok Nicolas Vahé er fortaler for, at det skal være enkelt at lave god, smagfuld og sund mad i hverdagen. Han er vild med Appétit fra Sinnerup og har derfor dedikeret nogle lækre og velsmagende opskrifter med netop disse produkter.
Specialiteterne er skabt med udgangspunkt i det franske køkken, men med et nordisk twist, hvilket giver en magisk smagsoplevelse, som man ikke oplever hver dag. De lækre specialiteter og krydderier fra madserien Appétit fra Sinnerup er derfor i topkvalitet og udstråler en nytænkning som er vanedannende at have stående i køkkenet eller på spisebordet.


Kokken, chocolatier og konditoren Nicolas Vahé


Nicolas Vahé er oprindeligt franskmand og er vokset op med interessen for madlavning, og som både uddannet kok, chocolatier og konditor er han mester i det både salte og søde køkken. Det var nemlig allerede som 14-årig, at han begyndte sin madrejse som konditorlærling og senere som kokkelærling på Michelin restauranten Pic Valence.
Nogle år senere blev det til endnu en uddannelse i madens verden, men denne gang som chocolatier hos en af Frankrig og verdens bedste dessertkokke, Daniel Giraud Valence. Kokken Nicolas Vahé har altså virkelig formået at lære fra nogle af de bedste, når det gælder smagsoplevelser i både desserten og hovedrettens navn.
Men her slutter eventyret ikke. I 2000 var det Danmark, som Nicolas Vahé kastede sin interesse over, da et job på Falsled Kro på Sydfyn fik ham til at flytte og skabe madoplevelser i det danske køkken. Senere blev det restauranten Fakkelgaarden i Kruså, der fik glæde af hans kokkerier. I dag har han i 14 år været direktør i sit eget firma og skabt hundredvis af gourmet-produkter, men har stadig sine ben i restaurantverden med den franske bistro Voulez Vous i København.
Nicolas Vahé besidder altså en god portion maderfaring fra både Frankrig og Danmark, hvor han har været i nu over 20 år.

Olivenolie i høj kvalitet

I den lækre madserie Appétit fra Sinnerup er det blandt andet olier, der gør sig gældende, da kvalitetsolie er en uundværlig ingrediens for at opnå de helt rette smagsoplevelser i køkkenet. I Appétit serien tilbyder vi tre forskellige olier, der hver især kan løfte en ret til nye højder som en nem og let anvendelig smagsgiver.
Du kan vælge mellem en olivenolie, en olivenolie med hvidløg eller en olivenolie med chili. Vores rene olivenolie i høj kvalitet har en sød smag og er perfekt til stegninger, kolde retter og i dressinger, mens vores olivenolie med hvidløg er god til grillet kød eller i en tomatsalat, hvor det kan give maden et ekstra touch af luksus. Til sidst finder du vores olivenolie med chili, som kan bruges som finish på en hjemmelavet pizza eller på en pastaret, som altid er et sikkert hit. Olierne er også lækre på et hjemmebagt brød til tapasbordet.

Tomat og mozzarella salat med balsamico og hvidløgsdressing

500 g tomater (gerne cherry tomater)
1 lille rødløg
150 g mozzarella ost
3 spsk Sinnerup Appétit olivenolie med hvidløg
3 spsk Sinnerup Appétit balsamico eddike
1 tsk dijon sennep
1 tsk honning
Salt, peber
Lidt basilikum


• Skær de store tomater i skiver eller halver cherrytomaterne
• Snit rødløg i fine skiver
• Vend tomaterne med rødløg og frisk basilikum og fordel det ud på et salatfad
eller tallerken
• Rør olivenolien / balsamico / honning / salt og peber sammen
• Drys med revet mozzarella ost
• Fordel dressingen henover tomatsalaten

Vietnamesisk nudelsuppe med kylling og chili

3 spsk Sinnerup Appétit olivenolie med chili
1 l vand
2 bouillontern (grøntsag)
2 fed hvidløg
2 spsk revet ingefær
1/ 2 tsk tørrede chiliflager
1 stk kyllingebryst
1 gulerod
1 bdt. forårsløg
180 g tørrede nudler af eget valg
Lime eller citron
Sojasauce
Masser af Sinnerup Appétit olivenolie / chili som topping



• Varm olien op i en gryde og sauter hvidløg, ingefær og chiliflager ved medium
varme i 2 minutter.
• Tilsæt vand og bouillon og bring i kog.
• Del kyllingebryst i mindre stykker og kom dem i suppen. Læg låg på suppen og bring
gryden i kog. Lad den koge i ca 10 minutter, til kyllingestykkerne er tilberedte.
• Imens renses en gulerod og skæres i tynde strimler- og forårsløgene skæres i tynde
ringe.
• Læg nudlerne i en skål. Overhæld dem med kogende vand og dæk skålen til.
• Lad nudlerne trække i 3-4 minutter til de er bløde. Hæld vandet fra nudlerne og stil
dem til side.
• Fisk kyllingestykkerne op af suppen og pluk kødet i mindre stykker.
•Kom grønsagerne i suppen og bring den i kog. Lad grøntsagerne koge et par
minutter, til de er lige netop møre, men stadig har bid.
• Kom nudler og kyllingekød i suppen og smag til med friskpresset limesaft og soja.
• Server suppen rygende varm, evt med limesaft, soja og lidt chiliolie, så man selv
kan smage suppen yderligere til.

Det lille ekstra touch

Salt er en simpel, men uundværlig ingrediens i køkkenet. Salt er nemlig en fantastisk smagsgiver, der fremhæver de skønne smage og krydderier i en ret, så den smager af meget mere - og så er salt en af de fem grundsmage, hvor sødt, surt, bittert og umami er de fire andre. Salt bliver derfor rigtig ofte anvendt for at skabe en harmonisk smagsoplevelse, og en god salt er derfor et must. I madserien Appétit fra Sinnerup tilbyder vi fire forskellige varianter, hvor tre af dem er skabt ud fra spændende smagskombinationer. Først og fremmest tilbyder vi en fransk havsalt i høj kvalitet, der kan bruges til - alt -. Derudover indeholder serien en salt med citron & timian, som er god til særligt lyst kød og fiskeretter. Vores tredje salt er med hvidløg og er specielt god til grøntsager, fisk og som topping på pommes fritter. Til sidst tilbyder vi også en salt med tomat & basilikum som især er perfekt til enhver pastaret.
Og så må vi ikke glemme peberen, for hvad er salt uden sin trofaste følgesvend - peberen - som også kan bruges til alt og give et ekstra touch af smag til hverdagens mange retter.
Det behøver altså ikke altid at være svært at lave god mad, for nogle gange er det nok med et ekstra lille touch af de rette smagsforstærkere. Og med salt og peber kan man komme langt!

Cookies m. Sinnerup chokolade spread

100 g sukker
165 g rørsukker
115 g smør
1 æg
155 g mel
1 tsk natron
110 g hakket mørk chokolade
50 g Sinnerup Appétit chokolade spread


• Pisk smør sammen med sukker og rørsukker
• Tilsæt æg, mel og natron
• Tilsæt chokolade smørepålæg og hakket chokolade
• Sæt i køleskab i 1 time
• Del dejen i 6 lige store kugler
• Bag dem ved 180 grader i 18 minutter

Voila! Mega lækre ekstra creamy cookies.
<center><h2>En iskold forfriskelse</h2></center>

En iskold forfriskelse

Når den ikke står på varm kaffe, er det skønt med en kold og opkvikkende kaffe-treat i form af en forfriskende iskaffe - særligt på de varmere dage. Iskaffen er perfekt at have med på en gåtur i solskinsvejret eller på den varme terrasse, hvor man rigtig kan forkæle sig selv, mens man læser en god bog, lytter til musik eller blot nyder solen alene eller med sine nærmeste. Iskaffen er altid et sikkert hit, da den køler, har en lækker cremet smag og er nem at lave. I vores Appétit serie finder du 6 varianter af skøn kvalitetsiskaffe, der kombinerer spændende smage, som du nemt kan bruge og nyde. Vælg mellem chokolade & mint, chokolade & appelsin, karamel, mocca, vanilje og kokos og forkæl dig selv eller din kaffe-date med en virkelig god specialitet, der tager iskaffen til nye højder. Til 10 kopper kaffe pr. flaske anbefaler vi 1 del kaffe til 3 dele mælk. Husk at omryste flasken før brug og tilsæt eventuelt isterninger for at opnå en helt kold drik.