Stentøj

Vil du gøre lidt ekstra ud af  borddækningen? Så se vores store udvalg af stentøjs service og tilbehør. Stentøj passer perfekt til den minimalistiske stil og giver et rustikst og retro look.

Stentøj - en autentisk simpelhed

Stentøj efterlader en helt særlig stemning i hjemmet og ved middagsbordet. De smukke krus, tallerkener, skåle og fade i det karakteristiske naturprodukt tilføjer middagsbordet kant. Det smukke materiale skaber nemlig et helt unikt udtryk, da hvert eneste produkt har sit helt eget specielle udseende. Meget stentøj kan fås med en særlig glasur over sig, der tydeliggør ridser og skæremærker og skaber et rustikt look. Du kan også vælge mellem flere forskellige sprudlende farver, der kan stå i kontrast til bordet, væggene og indretningen. Det betyder, at du kan få en mere personlig og karakterfuld bordopdækning med det enkle stentøj. Det smukke stel i naturprodukt vil helt sikkert charme og sprede hygge i spisestuen.  

Stentøjets historie
Stentøj er et materiale, der har været anvendt i flere tusind år, og derfor bærer materialet en lang historie med sig. Materialet har nemlig været populært i både oldtiden, middelalderen, renæssancen og i nyere tid og endda længere tilbage end det. Skandinavien var særlig glad for det rustikke stentøj og var derfor også med til at videreudvikle stentøjet i 1900-tallet. I dag er hele verden faldet for materialet og dyrker det både som fritidsinteresse eller køber det færdiglavet i butikkerne.
Stentøj er altså et historisk materiale. Det er måske også derfor, at stentøj har en særlig autentisk simpelhed og skønhed over sig.