Inspiration til den lille bolig - sådan indretter du små rum

Miami sofaLines sidebordSamsø Vintage magasinholderSPIN plastik stoleSHAPE IT opbevaringshylde
Der kan være svært at indrette sin bolig - især hvis man bor småt. Skal man indrette sig på få kvadratmeter, gælder det om at være kreativ og vælge sine møbler med omtanke. Sinnerup giver dig her tips og inspiration til, hvordan du indretter små rum og udnytter pladsen bedst muligt i den lille bolig.


1. Udnyt hele rummet

I en lille bolig gælder det om at få mest muligt ud af sine kvadratmeter. Tænk derfor i kubikmeter og udnyt rummets højde når du indretter din bolig. Benyt boligens vægge til opbevaring ved at hænge reoler, hylder, magasinholdere, tv mm. op. Jo mere af gulvet der er synligt, desto større vil rummet nemlig syne.
Samsø Vintage magasinholderShape It reol

2. Indret med lette møbler

Har du en lille bolig, skal du gøre dig strategiske overvejelser om, hvilke møbler du indretter med. Store hjørnesofaer og tunge lænestole er ikke det mest optimale, hvis man bor på få kvadratmeter. For store møbler kan nemlig hurtigt få din bolig til at syne tung, rodet og mindre. Derfor gælder det om at indrette sin bolig med lette møbler, da det vil gøre din bolig mere rummelig og give den et let udtryk.

NEW YORK daybedVIOLA marmor sofabord

3. Vælg møbler med flere funktioner

Når rummene i ens bolig er små, gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. Derfor er det oplagt at benytte sig af møbler med flere funktioner, og således spare på pladsen i din indretning. Eksempelvis kan du bruge en en puf som sofabord eller anskaffe dig en bænk med mulighed for opbevaring.  
SAMSØ VINTAGE knagerækkeGEORGIA opbevaringsbænkEcho glasSINNERUP puf

4. Indret med lyse farver

Indret din lille bolig med lyse farver. Lyse farver giver nemlig en fornemmelse af mere plads i de små rum. Mørke farver har samtidig den modsatte effekt og får rummet til at virke mindre. Det gælder altså om at finde den lyse farvepalette frem, når man skal vælge farver til den lille bolig.
BUREAU reolPuderAlary sidebord

5. God belysning er vigtig i indretningen af små rum

God belysning er vigtig, da det skaber en fornemmelse af et mere åbent rum. Få så meget naturligt lys ind i boligen som overhovedet muligt og indret lejligheden med flotte lamper.
CRÉTON MAISON Metrix pendelBALI stolBALI stolCRÉTON MAISON Milas BordlampeBALI skammel