Børneværelsesindretning

En børneværelsesindretning omfatter de farver, møbler, pyntegenstande og lignende, der benyttes til at indrette et børneværelse med. Der indrettes som regel efter både barnets ønsker, forældrenes personlige smag, samt hvilke praktiske behov der måtte være. Indretning af børneværelser inkluderer mange elementer, da barnet både skal kunne sove, lege, klæde sig på og meget mere i dette rum.
figurer
Borne stel

Børneværelsesindretning – sådan indretter du børneværelset

Indretning af børneværelset kan være en stor mundfuld, da værelset skal kunne rumme plads til mange praktiske møbler, men samtidig invitere til leg, fantasi og hygge. Derudover skal du gå en balancegang mellem dit barns ønsker og din egen personlige smag. Og hvis det ikke er nok, skal dit barn også gerne kunne vokse i rummet. Det vil sige, at selvom barnet bliver ældre, skal indretningen af børneværelset gerne forblive brugbart i hvert fald i nogle år fremover.

Virker det uoverskueligt?  Heldigvis har vi her hos Sinnerup 3 gode råd til, hvad du skal holde for øje, når du indretter et børneværelse.

3 tips til indretning af børneværelset

1. Gulvplads – For at et barn kan bruge sit værelse optimalt, skal der være masser af plads på gulvet til at lege. Få møbler som en seng, en kommode og en reol er faktisk nok. Har du mulighed for at vælge en seng med opbevaring nedenunder, eller som er oppe i højden, er det en nem måde at maksimere gulvpladsen.

2. Leg – Efter de store, praktiske møbler er på plads, kan du med fordel fokusere på leg. Indret værelset efter det, dit barn allerbedst kan lide at lege med. Tænk i kreative løsninger og benyt både loft og vægge, hvis det er muligt.  Du kan for eksempel lave en gallerivæg eller hænge et klatrereb op i loftet.

3. Farve – De fleste børn har en yndlingsfarve, som du kan tage udgangspunkt i. Men nogle børn vokser hurtigt fra de farver, de tidligere var vilde med. Så leg med farve gennem tekstiler, accessories, lamper, hylder og andre lignende småting. På den måde kan du hurtigt redesigne rummet i takt med, dit barn bliver ældre.