Sommerhus indretning

Sommerhus inspiration: Indret dit drømmesommerhus

Når vejret bliver varmere, dagene længere og aftenerne lysere, så ved vi, at sommeren er på vej, og det betyder for flere af os lange, solrige dage i sommerhuset. Sommerhuset er for mange et sted, hvor man kobler af, finder ro og er sammen med dem, som man holder af både indenfor og i naturen. I sommerhuset har vi nemlig tid til at hygge, slappe af og være nærværende, men det kræver ofte, at indretningen oser af den særlige feriestemning, som vi forbinder med det at være i sommerhus. Det er bare ikke altid lige nemt at skabe den rette stemning af ferie, ro og hygge, som flere af os ønsker, at vores sommerhus skal udstråle. Det sker ofte, fordi vi ikke bor i sommerhuset, men blot besøger det nogle gange om året, og derfor kan indretningen måske bære præg af en tilfældig eller underprioriteret stil. Men faktisk behøver det ikke at være svært eller tidskrævende at indfange den hyggelige sommerhusstemning, som nærmest kan gøre ferien helt magisk.

Derfor har Sinnerup samlet en masse inspiration, tips og tricks til, hvordan du indretter drømmesommerhuset med blot nogle få detaljer, så rummene bliver mere autentiske og hjemlige.  

Bring naturen ind i sommerhuset


Vi forbinder sommerhuset med naturen, lange gåture ved stranden, solrige dage på terrassen og følelsen af højt græs, der strejfer de bare ben. Naturen har en stor betydning for stemningen i sommerhuset, og derfor er det en god idé at inddrage naturen i indretningen, så den både er til stede udenfor, men også indenfor. På den måde er naturen hele tiden til stede, også på de kolde og regnfulde dage, hvor man sidder inde det meste af dagen. Derudover får flere mennesker det godt af at være i naturen. Den friske luft og de grønne farver gør godt, og mange finder glæde og ro udenfor.

Derfor er det oplagt at bringe naturen ind i sommerhuset. Det kan du blandt andet gøre ved at anvende lækre naturmaterialer og grønne planter i din indretning. Indret dit drømmesommerhus med møbler i træ eller rattan flet. Inddrag for eksempel en reol i træ og sæt bøger, puslespil og fund fra stranden på hylderne. Lad muslinger, fossiler, sten eller rav pynte på hylderne, så I kan tænke tilbage på de mange oplevelser, som I har haft i sommerhuset. Du kan også indrette med en bænk i træ. Læg eventuelt et lammeskind på og sæt den ved spisebordet, i gangen eller i stuen. Du kan også lade noget så simpelt som et par skærebrætter i træ stå fremme på køkkenbordet. På den måde får du både naturen med ind samtidig med, at du skaber et naturligt look og opnår den helt rigtige sommerhusstemning. Planter og urtepotter kan også være et godt redskab til at få naturen med ind i sommerhuset. Indret med urtepotter og planter i forskellige størrelser og skab på den måde en hyggelig grøn oase i dit sommerhus.

TIP: Hvis du sjældent er i dit sommerhus, skal du nok droppe de levende planter. I stedet kan du bruge kunstige planter eller evighedsbuketter i dekorative vaser. Du kan blandt andet vælge en stor gulvvase i cement og lade pampasgræs hvile i krukken. For at gøre indretningen endnu mere personlig, kan du tørre dine egne buketter med blomster, siv og strå, som du har samlet fra området. Sæt buketten i en flot vase, der for eksempel er i keramik, og få den lokale natur helt ind i sommerhuset.

Sæt et personligt præg med interiør


For at skabe en autentisk og hyggelig stemning i sommerhuset, er det oplagt at sætte et personligt præg med interiør. Pynt for eksempel op med billeder, plakater eller rammer med fotografier på væggene og sæt en sommerstemning med motiver, der fortæller noget om området eller dig. En oplagt mulighed er især at vælge nogle gennemsigtige rammer, hvor du kan lægge tørrede eller pressede blomster eller blade i fra naturen omkring sommerhuset.

En anden måde at skabe en hyggelig stemning på, er ved at sætte lysestager på bordene eller i vindueskarmene. Når mørket falder på, skaber de levende flammer en behagelig atmosfære og en slags hulestemning, der altid er et hit i sommerhuset.

Ønsker du at skabe et område i sommerhuset, hvor du virkelig kan slappe af, nyde naturen og fordybe dig, er en daybed et helt oplagt møbel at investere i. Placer daybeden et sted, hvor der er meget lys og eventuelt en god udsigt, så du kan ligge og nyde udsigten. En daybed er også helt perfekt til at læse eller lytte til en god bog i.

Havemøbler er et must i sommerhuset


Skal sommeren nydes i fulde drag på terrassen eller i haven, er havemøbler i sommerhuset et must. Det er her, man soler sig, slapper af eller spiser og snakker rundt om havebordet, så det kræver de rette møbler. Havemøblerne sætter nemlig rammerne for en hyggelig sommeraften udendørs med pølser på grillen og rosévin i glasset.
På en varm sommerdag er der da heller ikke noget bedre end at slappe af i hængekøjen eller solsengen med en god bog og en lækker iskaffe i hånden.

Hos Sinnerup finder du et stort udvalg af flotte havemøbler til enhver stil. Der er derfor rig mulighed for, at finde lige netop de havemøbler, der passer til dit drømme-sommerhus og din sommerhus-stil.

Lyskæder og lanterner skaber udendørs hygge


Lys sommeraftenerne op med lyskæder og lanterner og skab en hyggelig stemning langt ud på de sene aftener. Der er ikke noget mere hyggeligt end lys i mørket, og det gælder også, når man er i sommerhus. Hæng en lyskæde op langs terrassestolper og taget, anbring lanternerne rundt omkring på sommerhusets terrasse eller på havebordet.
Bryder du dig ikke om levende lys udendørs, har vi hos Sinnerup vores Light Me Up LED-lamper med 3 forskellige lysstyrker, der skaber den samme hyggelige stemning som levende lys. Vi har også solcellelanterner, der lader op i solens stråler og lyser automatisk op, når mørket falder på.

Lanterner behøver ikke kun at være udenfor - du kan også sagtens pynte indendøre med de hyggelig lys til de regnfulde dage. Sæt en lanterne på gulvet eller i vindueskarmen og skab en stemning af afslapning og hulestemning.

Afslappende sommerhusstemning med plaider og puder


Hynder, puder og plaider bidrager til den helt rigtige sommerhusstemning og øger siddekomforten både ude og inde. På en kølig sommeraften i sommerhuset er der ikke noget bedre, end at sætte sig til rette i sofaen omringet af bløde puder og varme plaider. Hynder, puder og plaider er også helt oplagte at anvende på terrassen, så man sidder varmt og behageligt til et sent glas vin, et spil kort eller et aftensmåltid. Udover at være dejlige og komfortable på kolde sommeraftener, er puder og plaider også en oplagt del af indretningen i sommerhuset - både ude og inde.

Vælg gerne puder og plaider i farver, når du skal indrette sommerhuset, men hold dig til de sommerlige og lyse nuancer og til en farve, der passer ind i din stil. Du kan for eksempel bruge vores fine outdoor hynder og plaider, der bidrager til en helt særlig sommerstemning. Vores sommerplaider kan både bruges som et sommertæppe til en lun aften eller som en fin dug til havebordet. Du vil virkelig opleve, hvordan de bløde tekstiler er med til at gøre sommerhuset og terrassen autentisk og hyggelig samtidig med, at det skaber en hulestemning.

Indret terrasseindret altanLourdes indretter med Sinnerup