Spisestue indretning

INSPIRATION TIL SPISESTUE INDRETNING
Spisestuen er et af de vigtigste rum i hjemmet, familiens samlingspunkt. Her samles man til højtider, fest og i hverdagene til aftensmaden. Spisestuen er hvor man hygger med sine nærmeste og spiser god mad. Det er et rum som skal have funktionelle rammer for familien, hvor der bliver skabt en god atmosfære til hverdagens begivenheder.

Spisestuens møbler er det vigtigste element, det er her du skal finde den stil som passer til dit behov og dit formål med spisestuen. Spisebordet og spisebordsstolene er i centrum, de skaber rammen for spisepladsen. Når du skal købe et spisebord er det vigtigt at du tænker over pasform og materiale, hvad skal bordet kunne holde til og hvor mange skal i sidde rundt om det. Det kan også være en god idé at købe et bord med tillægsplader, så der altid er plads til ekstra gæster.  

Spisebord og spisebordsstole skal ikke matche hinanden, men derimod skabe en god kontrast. Det er en god idé at vælge nogle stole som er behagelige at sidde i, men som også er smukke at se på. Du kan vælge at køre en helt stilren stil med et simpelt look eller du kan kombinere stole i forskellige farver. Stolene kan med fordel pyntes med puder, hynder eller skind, dette vil se mere indbydende ud og føles mindre koldt.

Det er vigtigt at din spisestue fremstår tiltalende og indbydende, gør rummet til samlingspunkt og få det til at fremstå samvær. Dette vil være med til at få dine gæster til at føle sig hjemme, velkommen og give dem en bedre oplevelse når de kommer på besøg. Der er mange små ting som kan være med til at gøre din spisestue attraktiv, giv rummet et frisk pust med blomster, gerne så de passer til årstiden. Prøv med et tæppe under spisebordet, som vil give rummet en hyggelig stemning eller en stor lampe over spisebordet som vil give rummet en lidt mere intim stemning.  

En sidste men stor detalje i spisestuen er borddækningen, her kan du sætte det sidste prik over i’et i din indretning. Der er stor forskel på hvor meget man går op i borddækningen, nogle planlægger ned til mindste detalje hvor andre tager det mere afslappet. Borddækningen vil udstråle at du har gjort noget ekstra for dem du skal nyde middagen med og de vil føle sig værdsat. Der er mange muligheder og elementer som skal gå op i en højere enhed. Det kan være en idé at give aftenen et tema, en anledning eller passe det til din egen stil i hjemmet. Tag stilling til borddækningen og giv dine nærmeste en oplevelse i hverdagen eller dine gæster en uforglemmelig aften.

Tip: Skab fornyelse i spisestuen ved brug af maling. Prøv med en enkelt væg i en vild farve, et helt nyt look med farvede spisebordsstole eller giv spisebordet en make-over.