Indret med grøn

Grøn indretning

MIAMI 2½ pers. sofa støvet grønSödahl Pude CorduroyBITZ Vase 50 cm GrønCRÉTON Diva biker jakke
Ligesom sidste år, er grøn igen en af årets farver. De sidste par år har grøn været en trendende farve i de mange moderigtige hjem og igen i år, bliver grøn indretning et hit. I 2018 var det den mørkegrønne nuance, der mindede om de dunkle skove, der var populær, og i 2019 var det den mere lyse og sarte grønne, der minder om det tidlige forår, som var moderne. I 2020 er det en kombination af begge. Grøn er altså blevet en  vedholdende og meget populær farve gennem tiden, hvilket kan skyldes, at farven er rar for øjnene og minder os om forår, sommer og natur.

Grøn indretning  har især vundet vores hjerter i form af friske planter i urtepotter, hvor den levende natur har tilføjet liv, friskhed og godt indeklima til vores hjem. Men farven har også udvidet sig gennem årene og smittet af på møbler, vægge og boligtilbehør, så naturens rolige atmosfære kan komme helt ind i hjemmet.
<h2>Grøn indretning skaber harmoni og balance</h2>
KAY BOJESEN Sangfugl Georg

Grøn indretning skaber harmoni og balanceGrøn er en farve, der er nem at indrette med i alle hjemmets rum. Farven passer nemlig godt sammen med de mere neutrale farver som grå, hvid og sort, der typisk er til stede i hjemmet. Den grønne indretning er med til at skabe harmoni og balance, da den efterlader en afslappet stemning, der leder tankerne hen på forår, også på de kolde dage.Og så giver den et friskt modspil til de mere neutrale farver og boligen.

Du kan hive den sarte, støvede mintgrøn ind i indretningen og lade de lyse toner sprede forårsstemning hele året eller lade de mørkegrønne nuancer skabe en hyggelig og frisk stemning. Stil en daybed  i stuens lys, pift sofaen op med plaider og puder eller indret hjemmet med lysestager. Grøn er en stærk og karakteristisk farve, og du skal derfor passe på med ikke at inddrage for meget grøn i dit hjem. Du kan nøjes med at tilføje nips til den grønne indretning og lade den gennemgående farve skabe balance. Du kan også tage et lidt større skridt og lade enkelte møbler være grønne. Hvis du har mod på det, kan du også male en væg med den flotte farve. Det vil føles som at være i naturen, og din bolig vil skille sig ud fra mængden.


<h2>Anvende forskellige grønne nuancer</h2>
VICTOR® gyngestol støvet grøn polyester

Anvende forskellige grønne nuancerDu vil opnå det mest harmoniske udtryk i dit hjem, hvis du vælger grøn i flere forskellige nuancer frem for ét enkelt udtryk. De forskellige nuancer passer godt sammen og falder godt i spænd med de mere afdæmpede farver som hvid, grå og sort. Grøn passer også godt sammen med de gyldne metaller som messing og kobber, som findes i mange nordiske hjem. Du kan blandt andet få glæde af de gyldne detaljer og grønne flader på badeværelset, hvor du kan sætte en sæbedispenser eller skål i marmor og messing fra serien Athene.

Du behøver ikke tage et stort skridt for at få grøn og den grønne indretning  ind i hjemmet. Du kan nemlig let få naturen indenfor ved fx at lade urtepotter med planter og blomster hænge fra loftet eller væggen. Du kan også dekorere dine vægge med billeder og plakater i grønne nuancer, lade spisebordet blomstre med det grønne stel
New Blossom eller indramme bordet med nogle grønne New Age spisebordstole.

MIAMI 2½ pers. sofa støvet grønOPENMIND Dot knagerække storSINNERUP Fjer pude 45 x 45 cmCRÉTON Dolly slippers i lammeskind X56 40SINNERUP New Blossom fadSINNERUP blomster vaseSINNERUP Enrico Plaid KÄHLER Glasurtop H11 mørk grøn